Fındık kabuklarını sakın çöpe atmayın! Bakın neye yarıyor

Fındık kabuklarını sakın çöpe atmayın! Bakın neye yarıyor

Yüzyıllardır tüketilen fındık kozmetik ve ilaç sektöründe ham madde olarak da kullanılıyor. Peki fındığın vücuda ne gibi bir faydası var? Fındık kabuğunda ne gibi bir fayda var? Sizler için araştırdık...

Yapılan araştırmalarda fındık kabuğunun kemoterapi gören hastaların yaşadıkları deformeleri azalttığı gözlemlenmiştir. Bu yüzden bilim adamları fındık kabuklarından ilaç üretmeyi ve kemoterapi gören hastalarda ilaç olarak kullanmalarını hedefliyor.

 FINDIK KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR? 

 Fındık kabuğu kanserli hücrelerin oluşumunun önüne geçen Paclitaxel ve diğer taxanes türevleri barındırır. Bu maddeler sayesinde kanser ilaçlarına fındık kabuğu ham madde olarak ilave edilir. Ayrıca E vitamini içeren fındık kabuğu kaynatılarak cilt bakım ürünlerine de eklenmektedir. Erken yaşlanmayı önleyen fındık kabuğu A ve C vitaminlerinin yüzde 70'ini karşılar. 

 Fındık kabuğunun evlerde kullanımı kaynatılmak suretiyle olmaktadır. Bileşiğinde bulunan maddelerin açığa çıkartılması bu şekilde mümkün olmaktadır. 

 Fındık kabuğu kaynatılarak tüketildiğinde bağırsakları rahatlattığı ve bağırsak florasını koruduğu aynı zamanda yüksek antioksidan sağlayarak kanı zararlı maddelerden koruyarak kalp ve damarları güçlendirdiği bilinmektedir. 

 Diğer kullanım alanı olarak fındık kabuklarından üretim kollarındaki sanayi kuruluşları da yakıt olarak kullanmaktadır. Uzun miktar ısı verici etkisi sayesinde ısıtma amaçlı tercih edilebilmektedir.