Gaz sancısı çekenler, sindirim sıkıntısı yaşayanlar için bire bir

Gaz sancısı çekenler, sindirim sıkıntısı yaşayanlar için bire bir

Işkın otu, gaz söktürücü ve sindirim sistemi sorunları yaşayanlar için oldukça önemli bir bitki...

Işkın otu veya ışgın otu, bilimsel adıyla "Rheun Ribes" olan mucizevi bitki için Anadolu'da ise "yayla muzu" deniyor. 

Birçok hastalığa derman olan ve ilaç niyetine tüketilen doğal bir bitki olan ışkın otunun faydaları ise merak konusu.

Ekşi bir tadı ve kiviyi andıran aromasıyla ışkın bitkisi, kanser ve lösemi tedavisinde dahi kullanılabiliyor. Hücreleri yenileyen özelliği ise bu bitkinin en çok tercih edilme nedeni oluyor.

IŞKIN OTUNUN FAYDALARI

Işkın otu, gaz söktürücü bir özelliğe sahip. Öte yandan sindirim sistemi sorunu yaşayanlara da iyi geldiği biliniyor. İçindeki C vitamini ile birlikte ışkın otu ayrıca A, B1, B2, E ve K vitaminlarini de bünyesinde barındırıyor.

IŞKIN OTUNUN TÜKETİMİ

Işkın, taze olarak tüketilmesi önerilen bir ot. Ancak çiğ olarak da yenilebiliyor. Işkın otunun en kolay tüketimi ise kaynatıp suyunu içmektir. Ayrıca bu sağlıklı bitkinin otuna domates, pirinç, soğan ve zeytinyağı etkileyerek ışkın kavurma gibi yemekler de yapılıyor.