Gazeteci Bekir Coşkun yaşamını yitirdi

Gazeteci Bekir Coşkun yaşamını yitirdi

Sözcü Gazetesi Yazarı Bekir Coşkun hayatını kaybetti. Coşkun bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Coşkun’un İstanbul’dan bugün Ankara’ya geldiği ve sağlık durumunun kötüye gitmesinin ardından kaldırıldığı hastanede vefat ettiği öğrenildi.


Coşkun’un ölüm haberinin ardından sosyal medyada başsağlığı mesajları yayımlandı. Bekir Coşkun için paylaşılan mesajlar şöyle:

Sözcü gazetesi Yazarı İsmail Saymaz: Türk gazeteciliğinin duayenlerinden Bekir Coşkun’u kaybettik. Başımız sağ olsun. Bekir bey sondan bir önceki yazısında şöyle yazmıştı: ‘Bu yaz böyle geçti… Gelecek yazı bilmem.’

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş:  Gazeteciliğin yüzakı, #BekirCoşkun 'u kaybettik. Çocukluğumdan beri okuduğum nadir yazarlardandı. Kalemini eğmedi, bükmedi, kiraya vermedi. Doğru bildiğini söylemekten çekinmediği için "dokuz köyden kovuldu." SÖZCÜ, 10. köyüydü. Ve yıllardan beri öyle de oldu. Allah rahmet etsin.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı: Dünya iyisi, güzel yürekli abimi kaybettim.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi: Usta kalem hayatını kaybetti. Devri daim olsun...

BEKİR COŞKUN KİMDİR?

1945 yılında Şanlıurfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı. 1978’de Günaydın gazetesine geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah gazetesinde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993'te Hürriyet gazetesinde geçti. Şu ana kadar yayımlanmış 4 adet kitabı bulunmaktadır: "Dövlet", "Avukatımı İstiyorum", "Pako'ya Mektuplar" ve "Ben Pako". Köpeği Pako’nun adıyla kaleme aldığı yazılar yayımlandı. 

9 Eylül 2009 tarihinde Hürriyet gazetesinden ayrılan Bekir Coşkun, 25 Eylül 2009 tarihinde Habertürk gazetesinde köşe yazarlığına başladı. AKP hükumetine karşı yazdığı yazılardan dolayı baskı gördüğünü söyleyen Coşkun'un işine 20 Eylül 2010'da son verildi. Coşkun, 3 Kasım 2010 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde Onuncu Köy köşesinde yazmaya başladı. Cumhuriyet gazetesinden ayrılan Coşkun, 14 Mart 2013 tarihinde Sözcü gazetesi kadrosuna katılmıştı.