Gece felç inmesin! İşte en zararlı uyku pozisyonları

Gece felç inmesin! İşte en zararlı uyku pozisyonları

Geceleri sağlığınızı tehlikeye atabilecek en zararlı uyku biçimleri belli oldu. Siz siz olun sakın böyle uyumayın.

İnsanlar yatağa girdiği an büyük bir rahatlamayla uykuya dalmak ister. Her insanın yatakta yatış biçimi ise farklı olabilir. Ancak bazen sevdiğiniz uyku pozisyonları sağlığınız için olumsuz riskler oluşturabilir. Öyle ki bazı uyku pozisyonları felç geçirmenize dahi yol açabilir.

Peki insan sağlığı için en olumsuz uyku şekilleri neler? İşte yanıtı...

yuzukoyun-yatmak-ile-ilgili-hadis-184038.jpg

YÜZÜSTÜ VE SIRTÜSTÜ UYUMAK TEHLİKELİ

Yüzüstü uyumak en sağlıksız uyku pozisyonlarından biridir. Çünkü yüzüstü uyumak nefes almayı engelleyebilir ve omurganın düzensiz eğriliğine neden olabilir. Bu pozisyonda uyurken başın bir tarafa dönmesi de bu eğriliğin bir başka nedenidir. Yüzüstü uyumak bel ve boyunda eğriliklere sebebiyet verir. Yüzüstü uyurken omurga etrafında bulunan bağlar ve kaslar gerilir. Tüm bunlar da bel ve boyun eğriliğine neden olur.

sirtustu-yatanlar.jpg

Bütün bunlar sırt ağrısının yanı sıra boyun kaslarında iltihaplanma ve ağrıya da yol açabilir. Bu nedenle uyumak için yüzüstü yatmanız tavsiye edilmez. Ayrıca başınızı üst kolunuzun üzerine koyarak uyumakta yanlış bir uyku pozisyondur. Bunların yanı sıra sırtüstü uyumak uyku apnesine ve uyku felcine neden olur. Sağlıklı bir uyku pozisyonu, sağa ve sola yan yatma ve cenin pozisyonudur. Bu nedenle uyurken mutlaka bu pozisyonlarda uyumayı tercih edin.