Gece uyandığınız saat size hangi organınızda sorun olabileceğini söylüyor

Gece uyandığınız saat size hangi organınızda sorun olabileceğini söylüyor

Çin tıbbına göre organlarımız 24 saatlik bir ritme göre ayarlanmıştır. Gece yarısı uyanmanız aslında bir tür sağlık sorununun işareti olabilir.

Çin tıbbına göre, uyandığınız zaman sağlığınızla ilgili bir sorun olduğu anlamına gelebilir. Ve bu sinyalleri görmezden gelmemelisiniz.

UYANDIĞINIZ SAATE GÖRE VÜCUDUNUZ SİZE NE SÖYLÜYOR? 


Çin tıbbına göre organlarımız 24 saatlik bir ritme göre ayarlanmıştır. Bu, organlarımızın hepsinin aynı anda aktif olmadığı anlamına gelir; her iki saatte bir, farklı bir organ en aktif olanıdır. Bundan on iki saat önce en aktif olan organ, dinlenme aşamasında olacaktır. Bu teoriye göre, günün farklı saatlerinde hangi organların en aktif olduğunu görmek için saati kontrol edebilirsiniz.

Bir hastalıkla karşılaştığınızda, bu, organlarınızın en yüksek aktivite zamanlarında hareket ettiği anlamına gelir. Ve gece uyandığınızda, organlarınız size sağlığınız hakkında bir şeyler anlatmaya çalışıyor olabilir. Zamanları ve ne anlama geldiklerini aşağıda listeledik:

23:00 ile 01:00 arası
Saat 23:00 ile 01:00 arasında uyanıyorsanız safra kesesi ile ilgili sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Uyuyamıyor yatakta dönüp dururyorsanız safra keseniz size daha az yağlı yiyecekler yemeniz veya çok fazla kahve veya alkol içmemeniz gerektiğini söylüyor olabilir.

1 ile 3 arası
Bu süre zarfında, karaciğeriniz en aktif olacaktır. Bu süre zarfında çok sık uyanırsanız, karaciğerinizde bir sorun olabilir.

3 ile 5 arası
Her zaman gece yarısı, sabah 3:00 ile 5:00 arasında uyanıyorsanız, bunun nedeni ciğerleriniz olabilir. Çin tıbbına göre bu, ciğerlerinizin en aktif olduğu zamandır.

Sabah 5 ile 7 arası
Sabah erken uyanıyor ve uyuyamıyorsanız bunun nedeni kalın bağırsağınız olabilir. Bu süre zarfında, kalın bağırsağınız en aktif durumdadır ve gecenin bu saatinde uykusuzluk, sindirim sisteminizle ilgili bir soruna işaret edebilir.