Giysileriniz üzerinize mi yapışıyor? İşte terden kurtulmanın yolları!

Giysileriniz üzerinize mi yapışıyor? İşte terden kurtulmanın yolları!

Sıcak havalar etkisini iyice hissettirirken giysileriniz de terden yapış yapış olabiliyor. Ancak terden kurtulmanın doğal yolları mevcut.

Sıcak yaz aylarıyla havalar etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı. Bunaltıcı ve terletici sıcaklar yaşamı dayanılmaz hale getirirken, giysilerimiz ve vücudumuz da bundan en çok etkilenenlerin başında geliyor.

ter-lekesi.webp

Sıcak ve nemli havanın etkisiyle terleyen vücudumuz giysilere de sirayete diyor. Terle beraber giydiklerimizde istenmeyen lekeler, ıslaklıklar olabiliyor. Peki, terden nasıl kurtuluruz? Terden kurtulmanın yolları neler? İşte yanıtı...

25062.jpg

TERDEN NASIL KURTULURUZ?

Normalden fazla terlediğinizi düşünüyorsanız ve bunun altında tıbbi bir durum olmadığından eminseniz bazı alışkanlıklarınızı değiştirmek aşırı terlemenin önüne geçmenizde yardımcı olacaktır.

  • Baharatlı gıdalar, kafein ve alkolden uzak durun.
  • Giysilerinizi birden fazla kez giymeyin, sıkça değiştirin.
  • Günlük duşunuzu alın.
  • İpek ve pamuk gibi doğal kumaşlar cildin nefes almasını sağlar, ter kokusunu önler.
  • Koltuk altı gibi bölgelerde gün içerisinde ter önleyici pedler kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
  • Deodorant kullanın. Bu noktada etkili ve güvenilir ürünler tercih etmeye özen gösterin.

ter-lekeleri-nasil-cikar.webp

TER LEKESİ GİYSİLERDEN NASIL ÇIKAR?

"Giysilerde oluşan ter lekeleri nasıl çıkar?" sorusu en çok sorulan soruların başında geliyor. Çözüm ise basit. Limon, sarı ter lekesinin çıkmasına yardımcı olan bir asitlik seviyesindedir. Özellikle “Renkli kıyafetlerdeki ter lekesi nasıl çıkar?” diye düşünüyorsanız, limon ve karbonatı aynı anda kullanarak temizleme etkisini güçlendirebilirsiniz. Leke üzerine öncelikle karbonatı uyguladıktan sonra limon suyu ile temizleyici bir kimyasal aktiviteyi başlatabilirsiniz.

ter-kokusu-son-veren-fiber-kiyafetler.jpg