Hastalığın doğal ilacı! Gripten kurtulmak için günde 3 kere...

Hastalığın doğal ilacı! Gripten kurtulmak için günde 3 kere...

Havaların bir sıcak bir soğuk olması grip ve soğuk algınlığı şikâyetleri arttı. Ancak evde hazırlayabileceğiniz iki malzemeli karışımlar şikayetlerinizi en aza indirmenin mümkün. İşte sizler için o tarif...

Grip ve soğuk algınlığını ilaçsız atlatmaya çalışanlara şifalı çaylar her zaman merak konusu oluyor. 

Mor Papatya'ya konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Dyt. Tuba Kayan Tapan, bağışıklığı güçlendiren grip ve soğuk algınlığını ortadan kaldıran çay tarifi verdi.

GRİP İÇİN ELMA-SOĞAN ÇAYI TARİFİ

Elma soğan çayı, üst solunum yolları enfeksiyonlarında boğazın rahatlamasında ve bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesinde oldukça etkili.

ELMA SOĞAN ÇAYI MALZEMELER: 1 elma, 1 soğan

ELMA SOĞAN ÇAYININ FAYDALARI

Grip olan ya da üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren ya da bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek isteyen kişiler günde 3 defa ara öğün olarak tüketebilir.

Özellikle soğuk havalarda tüketilmesi nezle ve grip gibi rahatsızlıklardan korur. İçerdiği antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda detoks etkisine sahip olan elma çayı, zayıflamak veya kilo kontrolünün sağlanmak için de içilir.

Bir soğanın kabuklarını soyun ve dilimleyin. Bir elmayı kabukları ile beraber dilimleyin ve hepsini beraber iyice yumuşayana kadar pişirin. İyice yumuşadıktan sonra süzdüğünüz çayı tüketebilirsiniz.