Günde 5 tane tüketmek bile korumaya yetiyor. Ülke genelinde hasadı bitti

Günde 5 tane tüketmek bile korumaya yetiyor. Ülke genelinde hasadı bitti

Ülke genelinde ceviz hasadı tamamlandı. Günde 5 adet ceviz tüketmek vücuda inanılmaz faydalar sağlıyor! İşte cevizin bilinmeyen faydaları

Cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Ceviz hem vitamin hem de mineral deposu olarak bilinir. Kanseri önleyici bir etkiye sahip olan ceviz birçok hastalığa karşı da koruyucu kalkan görevi görür. Peki yüksek besinli bir gıda olan cevizin faydaları nelerdir?

Günde 5 Adet Ceviz Yemenin Faydaları

Ceviz, sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez bir parçasıdır. İçeriğindeki besin maddeleri sayesinde birçok faydası bulunmaktadır. Günde 5 adet ceviz yemenin faydaları ise şöyle sıralanabilir:

Ceviz, kalp sağlığına olumlu etkileri nedeniyle özellikle önerilen bir besindir. İçerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp ritmini düzenler ve kan basıncını düşürür.

walnuts-101462-1280.jpg

 Cevizde bulunan antioksidanlar, kanser riskini azaltıcı etkiye sahiptir. Özellikle kolon, prostat ve meme kanseri gibi kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğu bilinmektedir.

 Ceviz, içeriğindeki omega-3 yağ asitleri sayesinde beyin fonksiyonlarını destekler. Bellek, öğrenme ve düşünme gibi süreçlerde olumlu etkileri vardır.4. Kilo kontrolüne yardımcı olur:

Ceviz, içeriğindeki lifler sayesinde tokluk hissi verir ve açlık hissini azaltır. Bu nedenle kilo kontrolüne yardımcı olur.

Ceviz, içeriğindeki E vitamini sayesinde cilt sağlığına olumlu etkileri vardır. Antioksidan özellikleri sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirir.

Uzmanlara göre günde 5 adet ceviz yemek vücudu korumaya yetiyor

Kaynak: Yurtgazetesi.com.tr

İlgili Haberler