Gut Hastalığına Mucizevi Karışım
Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, eklemlerde aniden gelişen ağrı, kızarıklık ve şişliklekendini belli eden gut hastalığına karşı etkili bir karışım önerdi. Saf kestane balı, limon veaspirinden oluşan karışım, eklem iltihaplarını kurutarak yok ediyor…
Halk arasında ‘Padişah Hastalığı’ olarak da bilinen iltihaplı romatizma hastalığı gutun
gelişmesinde, çok fazla et tüketiminde alınan protein bir hayli önemli rol üstleniyor.
Et Tüketimine Dikkat!
Et, süt, yoğurt, peynir, deniz ürünleri gibi protein yüklü besinleri fazla tüketen kişilerin risk
altında olduğu ve eklemlerde artışıyla kendini belli eden bir rahatsızlık olan gut, sıklıkla ayak
başparmağında bileği, dirsek, el parmağı eklemleri de etkileyebiliyor. Çoğunlukla metabolik
sendromun bir parçası olan gut hastalığı, kolesterol, trigliserit yüksekliği (hiperlipidemi),
yüksek tansiyon, aterosklerotik kalp hastalığı, diyabetes mellitus, obezite gibi rahatsızlıklarla
birlikte görülüyor.
Alkol ve Fruktoz
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, gut
hastalığının bilinenin aksine sadece aşırı protein değil aşırı alkol tüketiminden de
kaynaklandığını söyledi. Prof. Dr. Osman Erk, “Halk arasında protein hastalığı olarak bilinen
gut, aslında aynı zamanda fazla alkol ve fazla fruktoz hastalığıdır. Kanda ürik asit fazlalığı
(hiperürisemi) ya fazla ürik asit yapımı ya ürik asidin vücuttan atılmasında azalma ya da bu
iki mekanizmanın bir arada olması sonucu ortaya çıkar. Yani ürik asit yapımı artmıştır
ve/veya atılımı azalmıştır. Ürik asidin büyük bir kısmı böbrekler tarafından, daha az bir kısmı
ise barsaklar yolu ile elimine edilmektedir” dedi.
Bu Gıdalardan Uzak Durun
Uzmanlar gut hastalarının; sakatat, aşırı kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, bezelye,
mercimek, fasulye, ıspanak, mantar ve kuşkonmaz adlı gıdalardan uzak durması gerektiğini
söylüyor.
İşte O Kürün Tarifi
Gut hastalığının vücut eklem bölgelerinde iltihaplanma sonucu oluştuğunu belirten Şifalı
Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, bu hayli sancılı hastalığı yok eden mucizevi bir karışım
önerisinde bulundu. Hastalığı tedavi edici mucizevi kürün saf kestane balı, limon ve
aspirinden oluştuğunu belirten Ahmet Bingöl, “Bu kür için 1 kilo saf kestane balı, 10 adet
aspirin ve 10 adet kesilmemiş limon gereklidir. Önce aspirinleri toz haline getirip, kabuklu
limonları da küçük küçük doğrayın.
7 Gün Dinlenmeye Bırakın
Daha sonra 1 kilo saf kestane balı ile iyice karıştırın. Bu karışımı 7 gün dinlenmeye bırakın.
Bu süre dolduktan sonra her gün sabah aç karnına 1 yemek kaşığı tüketilirse vücuttaki tüm
eklem iltihaplarının kuruduğu, ağrıların kesildiği görülecektir. Bu kür yıl içinde 3 defa
denendiğinde faydalı olacaktır. Bu kürde kullanılan balın, saf kestane balı olması çok önemli.
Çünkü saf kestane zamanda aspirinin ve limon içindeki ürik asiti yükselten etkenleri de yok
ediyor” dedi.
Prof. Dr. Osman Erk: En Sık Ayak Başparmağında Ortaya Çıkar
Prof. Dr. Osman Erk, “Fazla protein içeren besinlerin yüksek pürin içerdikleri bilinmektedir.
Yine de yüksek protein içeren edilen tüketilmesi ile birlikte hiperürisemi olgularında ciddi
artış yaşanmıştır. Fazla alkol kullanımı da ürik asiti fazlalaştırır” dedi.
Erkeklerde Fazla Görülüyor
Gut hastalığının, sodyum ürat kristallerinin eklemlerde birikmesine ve çökmesine bağlı olarak
ortaya çıkan bir eklem yangısı durumu olduğunu belirten Erk, sözlerini şöyle sürdürdü: Fazla
protein ve alkol içeren yemek sonrası ortaya çıkar. Erkeklerde fazla görülür. En sık ayak
başparmağındadır. Ayak başparmağı ağrılı, şiş ve kızarıktır; elle dokunulduğunda bile müthiş
ağrı vardır.