Gut Hastalığına Mucizevi Karışım

Gut Hastalığına Mucizevi Karışım

Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, eklemlerde aniden gelişen ağrı, kızarıklık ve şişliklekendini belli eden gut hastalığına karşı etkili bir karışım önerdi. Saf kestane balı, limon veaspirinden oluşan karışım, eklem iltihaplarını kurutarak yok ediyor…

Halk arasında ‘Padişah Hastalığı’ olarak da bilinen iltihaplı romatizma hastalığı gutun

gelişmesinde, çok fazla et tüketiminde alınan protein bir hayli önemli rol üstleniyor.

Et Tüketimine Dikkat!

Et, süt, yoğurt, peynir, deniz ürünleri gibi protein yüklü besinleri fazla tüketen kişilerin risk

altında olduğu ve eklemlerde artışıyla kendini belli eden bir rahatsızlık olan gut, sıklıkla ayak

başparmağında bileği, dirsek, el parmağı eklemleri de etkileyebiliyor. Çoğunlukla metabolik

sendromun bir parçası olan gut hastalığı, kolesterol, trigliserit yüksekliği (hiperlipidemi),

yüksek tansiyon, aterosklerotik kalp hastalığı, diyabetes mellitus, obezite gibi rahatsızlıklarla

birlikte görülüyor.

Alkol ve Fruktoz

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, gut

hastalığının bilinenin aksine sadece aşırı protein değil aşırı alkol tüketiminden de

kaynaklandığını söyledi. Prof. Dr. Osman Erk, “Halk arasında protein hastalığı olarak bilinen

gut, aslında aynı zamanda fazla alkol ve fazla fruktoz hastalığıdır. Kanda ürik asit fazlalığı

(hiperürisemi) ya fazla ürik asit yapımı ya ürik asidin vücuttan atılmasında azalma ya da bu

iki mekanizmanın bir arada olması sonucu ortaya çıkar. Yani ürik asit yapımı artmıştır

ve/veya atılımı azalmıştır. Ürik asidin büyük bir kısmı böbrekler tarafından, daha az bir kısmı

ise barsaklar yolu ile elimine edilmektedir” dedi.

Bu Gıdalardan Uzak Durun

Uzmanlar gut hastalarının; sakatat, aşırı kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, bezelye,

mercimek, fasulye, ıspanak, mantar ve kuşkonmaz adlı gıdalardan uzak durması gerektiğini

söylüyor.

İşte O Kürün Tarifi

Gut hastalığının vücut eklem bölgelerinde iltihaplanma sonucu oluştuğunu belirten Şifalı

Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, bu hayli sancılı hastalığı yok eden mucizevi bir karışım

önerisinde bulundu. Hastalığı tedavi edici mucizevi kürün saf kestane balı, limon ve

aspirinden oluştuğunu belirten Ahmet Bingöl, “Bu kür için 1 kilo saf kestane balı, 10 adet

aspirin ve 10 adet kesilmemiş limon gereklidir. Önce aspirinleri toz haline getirip, kabuklu

limonları da küçük küçük doğrayın.

7 Gün Dinlenmeye Bırakın

Daha sonra 1 kilo saf kestane balı ile iyice karıştırın. Bu karışımı 7 gün dinlenmeye bırakın.

Bu süre dolduktan sonra her gün sabah aç karnına 1 yemek kaşığı tüketilirse vücuttaki tüm

eklem iltihaplarının kuruduğu, ağrıların kesildiği görülecektir. Bu kür yıl içinde 3 defa

denendiğinde faydalı olacaktır. Bu kürde kullanılan balın, saf kestane balı olması çok önemli.

Çünkü saf kestane zamanda aspirinin ve limon içindeki ürik asiti yükselten etkenleri de yok

ediyor” dedi.

Prof. Dr. Osman Erk: En Sık Ayak Başparmağında Ortaya Çıkar

Prof. Dr. Osman Erk, “Fazla protein içeren besinlerin yüksek pürin içerdikleri bilinmektedir.

Yine de yüksek protein içeren edilen tüketilmesi ile birlikte hiperürisemi olgularında ciddi

artış yaşanmıştır. Fazla alkol kullanımı da ürik asiti fazlalaştırır” dedi.

Erkeklerde Fazla Görülüyor

Gut hastalığının, sodyum ürat kristallerinin eklemlerde birikmesine ve çökmesine bağlı olarak

ortaya çıkan bir eklem yangısı durumu olduğunu belirten Erk, sözlerini şöyle sürdürdü: Fazla

protein ve alkol içeren yemek sonrası ortaya çıkar. Erkeklerde fazla görülür. En sık ayak

başparmağındadır. Ayak başparmağı ağrılı, şiş ve kızarıktır; elle dokunulduğunda bile müthiş

ağrı vardır.