
Hafızanız zayıfsa bu besinlerle güçlendirebilirsiniz!
İnsan aklı karmaşık bir o kadar da sistemlidir. Ancak kimi zaman hafızanız sizi zorlayabilir. Ancak hafızanızın zayıf olduğunu düşünüyorsanız, onu güçlendirecek besinleri kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Günlük hayatta hem stresten hem yoğunluktan hafızamız allak bullak olabilir. Birçok zaman unutkanlık da yaşayabiliriz. Ancak bu durum çok sık yaşanıyorsa dikkat etmekte hatta doktora görünmekte fayda var.
Öte yandan hafıza zayıflığına iyi gelecek doğal besin maddelerini de tüketmek bu sorunun önüne geçebilmektedir. Dengesiz ve sağlıksız beslenme yüzünden ortaya çıkan vitamin eksikliği ile unutkanlığa yol açıyor. Birçok kişinin sıklıkla karşılaştığı unutkanlık sorunu ise bazı besinlerin tüketilmesiyle giderilebiliyor. Peki bu besinler hangileri?
BALIK
Beyin fonksiyonlarında Omega-3 önemli bir yere sahip. Beyin fonksiyonlarının daha verimli çalışmasına fayda sağlar. Özellikle Omega-3 bakımından zengin olan besin somondur. Bunun yanı sıra uskumru, hamsi, sardalye, ringa balığı da bu mineral yönünden zengin balıklar arasındadır.
YABAN MERSİNİ
Beyni serbest radikal hasarından korumada rol oynar. İçeriğinde bulunan antosiyanin adı verilen güçlü antioksidan maddesi sayesinde Alzheimer ve bunamaya karşı faydalıdır. Yumurta: İçeriğinde bulunan A, B, B12 ve D vitamini açısından zengindir. Bu sayede hafızanın güç kazanmasına yardımcı olur. Bitter çikolata: Beyin reseptörlerinin etkin hale gelmesi için endorfin salınımını fazlalaştırır.
BİTTER ÇİKOLATA
Yüksek kakao içeriğine sahip bitter çikolata güçlü antioksidanlar içerir, doğal uyarıcıları sayesinde odaklanma ve konsantrasyonu artırır. Kuruyemiş ve tohumları: Ruh halini olumlu yönde etkiler. Kabak ve ay çekirdeği kognitif (bilişsel) fonksiyonları arttırır. Uykusuzluk ve hafif depresyon durumlarında rahatlamaya yarar sağlar.
KIRMIZI LAHANA
Beyinde hücre hasarını azaltmak ve ayrıca uzun süreli hafızayı canlandırmak için gerekli polifenolleri içerir, bu Alzheimer hastalığının önlenmesi ve tedavisinde faydalıdır. Kırmızı soğan da bir seçenektir. Ispanak: E vitamini bakımından zengin olan ıspanak, B grubu vitaminler ve folat içerir, hafızayı güçlendirir.