Hafızayı canlı tutan bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa ve beyne iyi geliyor

Hafızayı canlı tutan bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa ve beyne iyi geliyor

Hemen hemen her yaşta karşılaşılabilen unutkanlık can sıkıcı bir durum olarak bilinir. Hafızayı güçlendirip unutkanlığı azaltan o çayın tarifini sizler için derledik

Unutkanlık, stres, ağır depresyon ve sinir sistemi bozuklukları gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Ancak, yetersiz beslenme de unutkanlığın en büyük nedenlerinden biridir. Vücudun ihtiyaç duyduğu önemli vitamin ve minerallerin eksikliği, hafıza ve bilişsel fonksiyonlar üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. B vitaminleri (özellikle B12, B6 ve folik asit), D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar gibi besin maddeleri unutkanlıkla mücadelede önemlidir.

Bu besin maddelerini yeterince almak, bilişsel fonksiyonları ve hafızayı destekleyebilir. Ayrıca, biberiye gibi bazı bitkiler de unutkanlığa iyi gelir.

maxresdefault.jpg

BEYNE VE HAFIZAYA İYİ GELEN BİTKİ

Biberiye içerisinde bulunan A, C, B1, B6 ve B9 vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, manganez ve demir açısından zengin bir kaynaktır. Hafızayı güçlendirip konsantrasyonu artırarak unutkanlığın azalmasına yardımcı olabilir. Yaşa bağlı zihinsel sorunlara da iyi gelir. Beslenme düzenine dikkat ederek ve bazı bitkileri kullanarak unutkanlıkla mücadele etmek mümkündür.

BİBERİYE ÇAYININ TARİFİ NASILDIR?

  • Elinizdeki biberiye yapraklarını bir su bardağı suya bırakın.
  • Bir dal kadar biberiye yeterlidir.
  • Suyu kaynatın ve demliği bir kenara alın.
  • 10 dakika kadar beklemeye bırakın.
  • Çayınızı süzün ve fincana alın.

Sonrasında çayınızı içebilirsiniz. Biberiye taze olduğunda demleme süresini iyi ayarlamanız gerekiyor. Gereken durumlarda çayınızın içine tatlandırması için eklemeler yapabilirsiniz. Ancak şeker atmanız önerilenlerden değil.

Derleme: Yurtgazetesi.com.tr - Kaynaklar: Youtube.com, Sabah.com.tr

İlgili Haberler