Hastalık diye bir şey kalmayacak! Bağışıklığı bomba gibi yapıyor! İşte evde hazırlayacağınız doğal antibiyotik

Hastalık diye bir şey kalmayacak! Bağışıklığı bomba gibi yapıyor! İşte evde hazırlayacağınız doğal antibiyotik

Hastalıkların kapıya dayandığı şu günlerde doğal antibiyotik gıdalar araştırılıyor. Tam da o anda zencefil kürü imdadımıza yetişiyor. Toprağın mineralini alan zencefil C vitamini bombası olarak tüketiliyor. Peki zencefil kürü nasıl yapılır? Faydaları ne?

Kışın içinizi ısıtacak zencefilli bağışıklık destekleyici içecek tarifi ve faydalı kış sebzeleri

Enfeksiyonlara neden olan bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyen zencefil, birçok vitamin, mineralden ve lif açısından oldukça zengindir.

Özellikle viral ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Ancak fazlasının sağlığa zararlı olduğunu da unutmamak gerekir...

ZENCEFİL FAYDALARI

Zencefil sindirim sürecini hızlandırır
Bağışıklığı artırır
Mide bulantısına iyi gelir
Zencefilin kan şekerini düşürücü etkisi vardır
Adet öncesi gerginlik sendromu semptomlarını hafifletir
Vücudun enfeksiyonla mücadele etmesine yardım eder
Zencefil tüketmek kolesterolü kontrol altına almayı kolaylaştırır
Anksiyete, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğuna iyi gelir
Kalp hastalıkları riskini azaltır
Mide ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığı önler
Bağırsak hareketlerini iyileştirip, ishal ve kabızlığı geçirebilir.
Balgam söktürücü özelliği ile öksürüğe iyi gelir
Kilo vermeye yardımcıdır
Antiinflamatuar etkisi nedeniyle eklem ve kas ağrılarına iyi gelir
Osteoartritin etkisini azaltır
Beyin fonksiyonlarını destekler
Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar
Kanser tedavisinde doktor kontrolünde kullanılabilir  

HASTALIĞI SÖKÜP ATACAK ZENFECİL KÜRÜ TARİFİ

1 küçük boy taze zencefil kökü-30 gr

1 orta boy mandalina

1 küçük boy kivi

Yarım adet limon

1 çay kaşığı toz zerdeçal

1 çay kaşığı toz karabiber

Hazırlanışı;

 

Zencefil, mandalina, kivi ve limonun kabukları soyulduktan sonra pürüzsüz bir karışım elde edene kadar blenderize edin.

1 su bardağı su ile seyreltip içerisine toz zerdeçal ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Ara ara yarım çay bardağı ölçüsünde içebilirsiniz.