Hastalık hastası pimpiriklere kötü haber! Ömrünüz kısalıyor

Hastalık hastası pimpiriklere kötü haber! Ömrünüz kısalıyor

Hastalık hastası olan, her şeyi kafasına takan ve en ufak problemleri bile abartan kişilere üzücü bir haber geldi.

İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre hastalık hastası kişiler diğer insanlara göre daha erken ölüyor.

cljvnpqgb0inn9pymdc00g.webp

HASTALIK HASTALARI DAHA ERKEN ÖLÜYOR

Yapılan Araştırmada, hipokondriyazis tanısı konulan 4 bin 129 kişi ile bu hastalığı olmayan 41 bin 290 kişinin verileri ele alındı. İncelenen verilerde "hastalık hastası" kişilerin diğerlerine göre hem doğal hem de doğal olmayan nedenler yüzünden daha erken öldüğü tespit edildi.

hasta.webp

ABD'nin New York kentindeki Montefiore Tıp Merkezi'nden Dr. Jonathan E. Alpert, araştırmaya dair yaptığı açıklamada, birçok kişide hafif de olsa hastalık hastalığına rastlanabiliyor. Ancak bir tarafta "ciddi bir hastalığa yakalanmamak için bazı insanların sürekli endişe ve acı içinde yaşadığını" aktardı.

hastalik-hastasi.jpg

İsveç'teki Karolinska Enstitüsünden araştırmanın başyazarı David Mataix-Cols ise "literatürdeki açık bir boşluğu" ele aldıkları söz konusu araştırmayı yaparken binlerce kişiye ait 24 yıllık veriyi analiz ettiklerini söyledi.

hastalik-hastasi-steh-cover-yozj-cover-jpg.webp

İNTİHAR RİSKİ DAHA AZ

Mataix-Cols, önceki araştırmaların bu rahatsızlığa sahip kişilerde intihar riskinin daha düşük olabileceğini öne sürdüğünü ancak yaptıkları bu çalışmada hipokondriyazis tanısı konmuş kişilerde intihar oranının olmayanlara göre 4 kat daha fazla olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.