Hemen kaldırıp çöp kutusuna atın! Karaciğer kanserine davetiye çıkarıyor!

Hemen kaldırıp çöp kutusuna atın! Karaciğer kanserine davetiye çıkarıyor!

Mutfağınızdaki eşyalar bazen çok masum olmayabilir. Hatta kanser riskini artırarak ölümünüze dahi yol açabilir.

Yapılan araştırmalarda birçok ev eşyasının insan sağlığı için baş düşman olduğu ortaya koyuldu. Bazı ürünlerin sık kullanımı insanın sağlığını olumsuz etkilemede önemli rol oynuyor. Öyle ki yapışmaz tavalar başta olmak üzere yemek pişirdiğiniz kimi ürünler karaciğer kanseri riskini tam dörde katlayarak zehir saçıyor.

burnunuz-silmekten-yara-mi-oldu-6-1024x1024.webp

YEMEK PİŞİRDİĞİNİZ EŞYALAR ÖLÜM SAÇABİLİR

Yemekler için kullanılan birçok ev eşyasında kalıcı organik kirleticiler (KOK) denilen, doğada uzun süre bozulmadan kalabilen ve yağ dokusunda birikme özelliği olan, hem çevreye hem de insan sağlığını tehlikeye atan kimyasallar kansere davetiye çıkarıyor.

Yapılan araştırmalarda bu kimyasalların hemen hemen her yerde bulunduğu ve günlük olarak sıkça kullanıldığı tespit edilirken, kimyasalların etkilediği eşyaların kullanımı konusunda da uyarılarda bulunuluyor.

yanan-tava-temizligi.jpg

EV EŞYALARININ KULLANIMINDA DİKKATLİ OLUN

Yapışmaz tencerelerden musluk suyuna, deniz ürünlerine, su geçirmez kıyafetlere, temizlik ürünlerine ve hatta şampuana kadar kimyasalların her yerde olduğu ve bu ürünlerin kullanımı hususunda dikkatli olunması konusunda uyarılar yapılıyor.

maxresdefault.jpg

SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR

Uzmanlar, bu konuda birçok insanın bu ürünlere olağandan fazla maruz kaldığında, ileride kritik sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği konusunda da uyarıyor.