Her derde deva! Faydasını duyunca sofradan eksik etmeyeceksiniz

Her derde deva! Faydasını duyunca sofradan eksik etmeyeceksiniz

Baklagiller familyasına ait olan mor reyhan, Osmanlı döneminin de vazgeçilmez bitkilerinden biriydi. Reyhanın faydalarını okuyunca evinizden eksik etmek istemeyeceksiniz.

Mor reyhan, tatlı bir fesleğen türüdür. Mor reyhan genellikle salatalarda veya çeşitli yemeklerde sıklıkla kullanılır.

2500 yıl boyunca Akdeniz'de yetişen mor reyhan, sağlığımız için en güçlü şifa kaynaklarından biridir. Uzunca yıldır da geleneksel tıp da kullanılmıştır.

Kendine has aroması ve kokusu olan mor reyhanın faydaları saymakla bitmiyor ve her derde deva oluyor.

İşte mor reyhanın mucizevi faydaları...

t.webp

MOR REYHANIN FAYDALARI

 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direncinizi arttırır.
  • Kötü kolesterolü düşürerek kalp dostu bir tavır sergiler.
  • Mide asidini düzenler ve hazımsızlık gibi sorunlarınızın giderilmesine yardımcı olur.
  • Antienflamatuvar özelliği sayesinde ödem attırıcı etki gösterir.
  • Baş ağrısına iyi gelir.
  • Öksürüğe iyi gelir.
  • Cilt bakımı için kaynatılıp suyu tonik olarak kullanılabilir.

REYHAN ŞERBETİ FAYDALARI NELERDİR?

  • Kansızlık ve düşük kan şekerinin yol açtığı baş dönmesine karşı önleyici etkiye sahiptir.
  • Ağız yaraları söz konusu olduğunda tedavi edici özelliği vardır.
  • Yağ yakıcı özelliği sayesinde zayıflamanıza yardımcı olur.
  • Bağırsak gazına iyi gelir.
  • Öksürüğün tedavisinde kullanılır.
  • Stresten arınmanıza yardımcı olur.
  • Arı sokmalarına karşı da reyhan şerbetinden yararlanabilirsiniz.

REYHAN ÇAYI FAYDALARI NELERDİR?

  • Mide ve bağırsak şişkinlikleri için tedavi edici etkiye sahiptir.
  • Ödem attırır.
  • Solunum yollarını rahatlatır.
  • Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Yatıştırıcı etkiye sahiptir.
  • Anksiyete bozukluğuna iyi gelir.
  • Cildi güzelleştirir.
  • Ağız kokusunu giderir.

REYHAN OTU HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Reyhan bitkisi hem taze hem de kurutulmuş haliyle yemeklere girerek mutfağınıza lezzet ve sağlık katar. Reyhan taze olarak en çok salatalara ilave edilir. Bunun haricinde sarma, dolma gibi geleneksel yemeklere katıldığında da yemeğe hoş bir aroma ve lezzet verir.

Kurutulmuş reyhan, et yemeklerinde ve cacıklarda kullanılabilir. Baharat gibi kullanabileceğiniz reyhan, etin yoğun kokusunu bastırarak güzel ve aromatik bir tat ortaya çıkarır.