İbn-i Sina'nın kalp krizinden koruyan ölümsüzlük meyvesi

İbn-i Sina'nın kalp krizinden koruyan ölümsüzlük meyvesi

İbn-i Sina’nın ölümsüzlük meyvesi olarak tanımladığı, bir avucunun dahi şifa olduğu, uzun ve sağlıklı yaşamın formülü o meyveyi masanızdan eksik etmeyin.

İbn-i Sina’nın asırlar önce yazdığı kitapta altı kalın kalın çizili olan bu meyve, sağlıklı ve uzun yaşamanın sırrını barındırıyor.

O meyveden sadece 1 avuç dahi tüketerek bin bir derde deva olacak şifayı vücudunuza depolayabilirsiniz.

İşte sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı olan o meyve...

hunnap-nedir-sagliga-faydalari-nelerdir-af6a6313-431d-4895-9057-5d5d1e271d2c.webp

HÜNNAP

Hünnap, içerisinde bol miktarda antioksidanlar içeriyor. Bu antioksidanlar da serbest radikallerinin neden olduğu hasarı önlüyor. Böylece diyabet, kalp hastalıkları ve kansere karşı adeta kalkan oluyor. Hünnap, genç yaşta meydana gelebilecek kalp krizi riskini en aza indirir. Hünnap, kötü kolesterole karşı gelerek vücudu koruyor.

Ayrıca hünnap bağışıklık sistemini mükemmel derecede koruyor. Bu da demek oluyor ki vücudu hastalıklara karşı koruyor. Özellikle kış aylarında meydana gelen düşük bağışıklığı güçlendiriyor. İbn-i Sina’nın tıp kitabında yer alan hünnap meyvesi içerisinde bolca lif barındırıyor. Lif özelliği nedeniyle hem sindirim sistemi sağlığını koruyor hem de tok tutuyor.

HÜNNAP MEYVESİ NEDİR?

Hünnap meyvesi, Güney Asya'ya özgüdür ancak dünya çapında popüler hale gelmiştir. İçerisinde çekirdek bulunan bu küçük yuvarlak meyveler, ağaçların ya da çiçekli çalıların üzerinde büyür. Olgunlaştıklarında koyu kırmızı veya mor renktedirler ve hafif kırışık görünebilirler.

Tatlı tadı ve çiğnenebilir dokusu nedeniyle, genellikle kurutulur ve Asya'nın yaygın olarak yetiştikleri bölgelerinde şekerlemelerde ve tatlılarda kullanılırlar. Alternatif tıpta, uykuyu iyileştirmek ve kaygıyı azaltmak için yaygın olarak kullanılırlar. Bu yazıda sizlere hünnap hakkında bilmeniz gerekenleri anlattık.