
İbn-i Sina'nın kelliğe, şişliğe ve ishale karşı önerdiği çılgın baharat
İbn-i Sina'nın her yemek için önerdiği baharat ortaya çıktı. Bu baharatın şişliğe, kelliğe, ishale ve kabızlığa çözüm olduğu dilden dile konuşuluyor.
İbn-i Sina birçok sağlık sorununa doğal yöntemler sunan önemli bir isim olarak tanınıyor. Günümüzde sık sık karşılaşılan ishal, kabızlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıklar için baharatların faydalarını vurgulayan İbn-i Sina'nın önerdiği o baharatın her yemekte kullanılması gerektiği belirtiliyor.
İbn-i Sina'nın önerdiği bu baharatların, çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde etkili olabileceği belirtiliyor. İşte o baharatlar...
Aksam.com.tr'de yayımlanan bir içerikte; İbn-i Sina'nın önerdiği şifalı baharatlarla ilgili bilgiler paylaşıldı.
Baharatların eşsiz şifasından çeşitli ilaçlar yapan İbn-i Sina ishal ve şişkinlik için sumağı öneriyor. Sumağın hem suyunu hem de kendisini öneren İbn-i Sina, sumağın kuvvet verici bir baharat olduğunu belirtiyor.
İBN-İ SİNA'YA GÖRE SUMAĞIN FAYDALARI
- Yemeklere katıldığında kronik ishal, bağırsak ülserlerine iyi gelir.
- Tutucu, kuvvet verici ve tıkayıcı etkileri vardır.
- Kanamaları durdurur.
- Kontüzyonlarda pansuman olarak kullanılırsa ödemi önler.
- Dolamada faydalıdır.
- Şişliklerin yayılmasına engel olur.
- Pişirildikten sonra elde edilen suyu, lokal olarak uygulanırsa eklemlerde şişlikleri önler.
- Kulak iltihabı ve diş ağrıları için faydalıdır.
- Mideyi korur ve sindirimi kolaylaştırır.
- Susuzluğu giderir ve iştah açar.
- Regl kanaması ve diğer kanamaları durdurur.
- Ateş düşürücüdür.