İbn-i Sina'nın mucize gibi tavsiyeleri! İşte vücudu dipçik gibi yapan besinler

İbn-i Sina'nın mucize gibi tavsiyeleri! İşte vücudu dipçik gibi yapan besinler

İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce kaleme aldığı ‘’Küçük Tıp Kanunu’’ adlı kitabında bahsettiği mucize besinler, birçok hastalığa karşı kalkan oluyor. İşte İbn-i Sina’nın tavsiye ettiği şifalı besinler.

İslamiyet'in en önemli doktorlarından biri olan İbn-i Sina bilgi ve birikimiyle şimdiki bilim insanlarının bile ağızlarını açık bıraktırıyor. Yüzyıllardır her tavsiyesi insan sağlığına inanılmaz etkileri sağlıyor. Teknolojinin olmadığı o yüzyıllarda hangi besinin insan vücudunda neler yaptığına dair özel bir reçete çıkarmıştır. İşte vücudu dipçik gibi yapacak besinler ve faydaları...

KUŞKONMAZ
Protein bakımından zengin olan kuşkonmaz, kalori ve karbonhidrat bakımından düşük alkalin bir besindir.

Aynı zamanda potasyum, folat, vitamin A, C, K ve B vitamini açısından mükemmel bir kaynaktır. Diyet lifleri içeren kuşkonmaz; niasin, fosfor ve sodyum açısından da zengindir.

SUSAM
İçerisinde bol miktarda E vitamini bulunan susam, kalbe iyi gelir. Yüksek oranda lesitin içeren susam yağı ise beyin ve sinir hücrelerini destekler. Ayrıca iyi bir kalsiyum kaynağı olan susam, tırnak sağlığı için de oldukça faydalıdır.

BEYAZ LEBLEBİ
Beyaz leblebi, midedeki asit oranını dengeleyerek yanma ve ekşime gibi sağlık problemlerine iyi gelir. Özellikle reflü, gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarının yaşanma riskini azaltır ve bedeni ısıtır.

SÜT
Süt, yorgun ve gergin insanların gıdasıdır. Bu nedenle vücudunuzun kuvvetini korumak için süt içmeye özen gösteriniz.

BADEM
Göğüs hastalığı gibi bir şikâyetiniz varsa badem yiyiniz. Üzerine bal şerbeti içmeniz tavsiye edilir.

KOYUN ETİ SUYU
Bünyeniz zayıf ise ve şişmanlamak istiyorsanız koyun başını kaynatıp suyunu içebilirsiniz.

KUZU KULAĞI
Kuzu kulağı, pişirilip suyu süzüldüğünde beyni çalıştırır ve mideye oldukça faydalıdır.

KABAK SUYU
Tansiyonunuzun yüksek olması durumunda kabak suyu içebilirsiniz.

YUMURTA
İyi ve dengeli beslenmek için yumurtadan faydalanabilirsiniz.

HURMA
Hurma, mideyi rahatlatır ve kan üretimine yardımcı olur.

ELMA
Kalbinizi güçlendirmek için elma yemeye özen gösteriniz.

KARNABAHAR
Karaciğerinizi çalıştırmak için karnabahar yiyebilirsiniz.

ÇAM FISTIĞI
Felce yakalanmış kişilerin çam fıstığı tüketmesi gerekir.

SARIMSAK
Sırt ağrısından şikâyetçiyseniz sarımsak yiyebilirsiniz.

KURU ÜZÜM
Mafsal ağrılarına karşı kuru üzüm tüketebilirsiniz.

TAVUK SUYU
Omurgalarınızda ağrı varsa tavuk suyu içiniz.

KEREVİZ
İdrar söktürmek için kereviz tüketebilirsiniz.

BAL
Kansızlığı gidermek için bal tüketebilirsiniz.

KİŞNİŞ
Kalp çarpıntısına karşı kişniş yiyebilirsiniz.

NANE
Nane, mideye çok yardımcıdır.

İBN-İ SİNA’NIN BİRÇOK HASTALIĞA ŞİFA OLAN MUCİZEVİ TARİFİ
Hekimlerin Piri olarak bilinen İbn-i Sina’nın incir ve zeytinyağı karışımı, birçok hastalığa karşı adeta kalkan görevi görür. İncir karışımı, özellikle astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

İbn-i Sina'nın önerdiği incir karışımının en önemli etkisi ise kanseri önlemesidir. Bu karışımı, düzenli bir biçimde tüketerek etkilerinden faydalanabilirsiniz. Peki incir ve zeytinyağı karışımı nasıl hazırlanır gelin birlikte bakalım.

Malzemeler:

250 gram kuru incir
1 litre zeytinyağı
Öncelikle incirleri yıkayıp süzün ve kuşbaşı olacak biçimde doğrayın.
Ardından doğradığınız incirleri zeytinyağlı kavanozun içine alın ve ağzını iyice kapatın.
Bu kavanozu 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edin.
Bu sürenin sonunda sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tüketin.