İçine sadece bir kepçe ondan ekleyip lezzetteki değişimi görün! Tüm aşçılar uyguluyor

İçine sadece bir kepçe ondan ekleyip lezzetteki değişimi görün! Tüm aşçılar uyguluyor

Pirinç pilavının lezzetli olması için gereken tek şey bir kepçe bundan eklemek. En lezzetli pirinç pilavını yapmak için siz de bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Pirinç pilavını doğru pişirmenin en önemli püf noktalarından biri pirinci yıkamaktır. Pirinci yıkayarak nişastasını bir miktar uzaklaştırabilir ve pilavınızın daha kuru olmasını sağlayabilirsiniz. Pilav tenceresine yağ ekledikten sonra pirinci kavurmak da lezzetli bir pirinç pilavı için oldukça önemlidir. Tane tane ve iyice kavrulmuş pirinçlerle yapılan pilavın tadı bir başka olacaktır.

Bir diğer önemli püf noktası ise su-pirinç oranıdır. Genel olarak bir su bardağı pirinç için iki su bardağı su kullanılır. Ancak bu oran pirincin cinsi ve tencerenin özelliğine göre değişebilir. 

uu.jpg

BİR KEPÇE TAVUK SUYUYLA LEZZETİ BEŞE KATLAYIN

Pirinç pilavı yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir püf nokta, haşladığınız tavuğun suyundan pilav pişirme aşamasında 1 kepçe eklemektir. Bu sayede pilavınızın daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Tavuk suyu, pirinç pilavına derin bir lezzet katar ve pilavın daha doyurucu olmasını sağlar.

TANE TANE PİRİNÇ PİLAVININ SIRRI

Pirinç pilavının tane tane olması için dikkat etmeniz gerekenler vardır. Pilav yaparken en uygun pirinç baldo pirinçtir. Pirinci sıcak suya yatırmak ve bekletmek, nişastasının akmasını kolaylaştırarak pilavın lapa olmasını önler. Pirinci bol suyla yıkamak da pilavın tel tel olmasını sağlar.