İdrar yolu enfeksiyonu ve kanserle mücadelede turna yemişi...

İdrar yolu enfeksiyonu ve kanserle mücadelede turna yemişi...

Turna yemişi bitkisinin son yapılan araştırmalarda, kadınlardaki idrar yolu enfeksiyonuna iyi geldiği ortaya koyuldu.

Ülkemizde son zamanlarda özellikle kadınlar tarafından sıkça kullanılan turna yemişinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Amerika'da ve Avrupa coğrafyasında da sıkça tüketilen mucizevi bir bitki olan turna yemişinin birçok sağlık sorununu önlemede etkili olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.

TURNA YEMİŞİ HANGİ HASTALIKLARI ÖNLEMEDE YARDIMCI OLUYOR?

Turna yemişi, kızılcık ve yaban mersiniyle aynı familyadan geliyor ve besin değeri oldukça yüksek bir meyvedir. Turna yemişinin antioksidan özelliği sayesinde kadınlar başta olmak üzere milyonlarca insan tarafından tüketiliyor. Peki ekşi ve kekremsi tadıyla turna yemişi hangi hastalıkları önlemede kullanılıyor gelin birlikte bakalım...

-Turna yemişinin kanser hastalıklarını önlemede ve ilerlemesine engel olmada iyi geldiği biliniyor. Uzmanlar, bu bitkinin kanser hücrelerini azalttığına dair bulguların olduğunu ifade ediyor.

-Ağız sağlığını koruma özelliğiyle de ağız içindeki bakteri ve mikroplar için büyük bir savaşçı diyebiliriz turna yemişi için.

-"LDL" olarak adlandırılan kötü kolesterolü, trigliseritleri yani kan yağlarını ve insülin direncini azaltan özelliğe de sahip olan turna yemişi, kalp sağlığını da korumada oldukça faydalı.

-Turna yemişi, bağışıklık ve sindirim sistemine bağlı yararlı bağırsak bakterilerine de olumlu katkılar sağlıyor. Turna yemişinin içeriğindeki lifin de aynı zamanda kabızlığı önlemeye ve sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olduğu da biliniyor.