İftarda yaptığınız ilk iş o olsun!

İftarda yaptığınız ilk iş o olsun!

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan lezzet ürünü ile ilgili bugün kadar yaptığınız şeyi artık yapmayacaksınız.

Ramazan aylarında sofraların vazgeçilmezi olan ve iftarda oruç açılırken ilk yenilen yiyeceklerin başında gelen hurma hakkındaki bu gerçeği duyduğunuzda bir daha asla böyle yapmayacaksınız.

ekran-goruntusu-2024-03-22-165942.png

Oruç tutan herkes iftarda hurma ile orucunu açıktan sonra bu lezzetli yiyeceğin çekirdeklerini çıkarıp atar. Ancak hurma çekirdeğini atmamanız ve toz haline getirip tüketmeniz halinde sağlık sorunlarına mucizevi ve doğal etkileri oluyor.

ekran-goruntusu-2024-03-22-165946.png

HURMA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELER?

Hurma çekirdekleri, lif bakımından zengin olup sindirim sistemini düzenler ve kabızlık gibi sorunları önler.

Ayrıca, antioksidanlar açısından da zengindir, bu sayede vücudu serbest radikallerden korur ve yaşlanmayı yavaşlatır.

ekran-goruntusu-2024-03-22-165948.png

Kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp sağlığını korur ve doğal yağlar içerdiği için cilt ve saç sağlığını iyileştirir.

Demir, kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerle kemik sağlığını destekler.

ekran-goruntusu-2024-03-22-165951.png

HURMA ÇEKİRDEĞİ NASIL KULLANILIR?

Hurma çekirdeklerini kullanmanın yolları:

1. Çekirdekleri yıkayıp kurutun.

2. Toz haline getirin.

3. Kahve olarak tüketin veya yoğurda karıştırarak faydalarından yararlanın.

ekran-goruntusu-2024-03-22-165958.png