İğnesiz acısız! Evde botoks nasıl yapılır?

İğnesiz acısız! Evde botoks nasıl yapılır?

Kırışıklıklar çok kısa sürede göz çevresi, kaş arası, alın, burun kökü gibi alanlara yapılan botoks uygulaması yerine evinizde ya da oturduğunuz yerde çok kolay bir şekilde botoks etkisi yaratacak egzersizleri sizler için araştırdık.

Yüzde aşırı mimik kullanımı, genetik faktörler ya da ilerleyen yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklar çok kısa sürede göz çevresi, kaş arası, alın, burun kökü gibi alanlara yapılan botoks uygulaması yerine evinizde ya da oturduğunuz yerde çok kolay bir şekilde botoks etkisi yaratacak egzersizleri sizler için araştırdık. İşte evde botoks teknikleri...

İŞTE CİLDİNİZDE BOTOKS ETKİSİ YARATACAK EGZERSİZLER

Yanaklarınızı balon gibi şişirin. Ağzınızı kapalı bir şekilde tutarak havaya sağdan sola hareket ettirin. Bu hareketi sabah akşam 1 dakika uygulayın. Daha diri bir yanak görünümü elde edeceksiniz.

Dudaklarınızı öpücük yollayacakmış gibi büzün. Aynı esnada kaşlarınızı havaya kaldırın ve böyle 10 saniye kalın. Bu hareketi gün içerisinde istediğiniz kadar tekrar edin. Basit ama oldukça etkili bir hareket.

Yüzünüzü hareketsiz tutun. Gözlerinizi 360 derece hareket ettirin. Bu hareketi gün içerisinde istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Bu hareket ile kaz ayaklarınızın çevresindeki sarkmalar gecikecek ve daha dinç bir cilde sahip olacaksınız.

Boynunuzu olabildiğince geriye bırakın. Yukarı bakarak 5 saniye bekleyin. Sonra tekrar normal pozisyonunuza dönerek dinlenin. Bu hareketi birkaç kez tekrarlayın. Düzenli olarak yaparsanız, boyun bölgenizdeki sarkmalar gecikecek ve daha genç gözükeceksiniz.

MASKE YAPMAYIDA UNUTMAYALIM

1 domates kabuğunu soyun ve ezin. Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Cildinize sürerek 20 dakika bekletin. Daha sonra ılık bir su ile durulayın. Bu maskeyi 15 günde bir uygulayabilirsiniz. Bu bakım ile cildiniz daha diri ve canlı olacak.

1 yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı limon suyu, bal, süt ve tuz ile karıştırın. Karışımı cildinize uygulayın. Kuruyunca üzerine bir kat daha sürün. Bu işlemi toplamda 3 kere uygulayın. Son uygulama sonrasında soğuk su ile durulayın. Bu maske sonrası cildinizin daha gergin ve dolgun olduğunu fark edeceksiniz.

1 tatlı kaşığı şekeri 1 yumurta akı ile karıştırın. Cildinize uygulayın ve 10 dakika bekletin. Soğuk su ile durulayın. Bu maskeyi haftada 1 kere yapabilirsiniz.