İbn-i Sina'nın tarifi: İnciri zeytinyağında bekletip yerseniz...

İbn-i Sina'nın tarifi: İnciri zeytinyağında bekletip yerseniz...

Tıbbın babası İbn-i Sina'nın önerdiği reçeteler her derde deva oluyor. İşte doğada bulunan her besinin bir faydası olduğunun altını çizen İbn-i Sina'nın incir ve zeytin yağıyla hazırladığı karışımın faydaları.

Tıp bilim dünyasının öncülerinden biri olan İbn-i Sina birçok sağlık sorununa doğada elde ettiği bitki, meyve ve sebze ile tedavi yöntemi geliştirmiştir. Vücudun güçlenmesi ve bağışıklığın artırılması gerektiğini kitaplarında yazan Sina, hastalıkların önlenmesinin en iyi yolu olduğunun altını çizmiştir. Hazırladığı karışımlarla hemen hemen her hastalığa doğal ilaç yapmıştır. En çok ise kuru incir ve zeytin yağı karışımını önermiştir. Bu karışımın vücudun direncini hastalıklara karşı attırdığını söylemiştir. Günümüzdeki hastalıklara karşı araştırma yapan birçok bilim insanı da İbn-i Sina'nın bu karışımlarını önermektedir. 

Zeytinyağlı İncir Kürü Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir? - Yemek.com

ZEYTİNYAĞINDA BEKLETİLMİŞ İNCİRİN FAYDALARI

  • Kabızlığı giderir: Lifli içeriğiyle incir, kabızlığı giderip bağırsakların hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlar. Zeytinyağı ise bağırsak iç yüzeyini yeniler.
  • Eklemleri korur. Eklem sağlığı için zeytinyağı çok önemlidir. Eklemlerin sağlıklı bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Eklemler arası sürtünmeyi azaltır.
  • Hamile kalmayı kolaylaştırır: Kadınlarda doğurganlığı artıran kuru incir-zeytinyağı kürü sayesinde, kadınların sağlığı güçlenir.
  • Astım ve öksürüğü keser: Boğaz enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olan kür, öksürük kesilmesine fayda sağlar, rahatlatır.
  • Astım ve öksürük hastaları için saf ve doğal zeytinyağında bir süre bekletilmiş iki tane kuru incirin sabah kahvaltısından önce tüketilmesi tavsiye edilir. Bu kür bu şekilde en az altı ay boyunca devam ettirilip ara verilmeden uygulanırsa öksürük ve astım problemleri için müthiş bir tedavi metodudur.
  • Kalp sağlığını korur : Kuru incir, içeriği mineral ve vitaminlerle kalp sağlığını korur ve güçlendirir.
  • Hafızayı güçlendirir : B2 vitaminleri içeren kuru incir, zeytinyağı formülü hafızayı ve sinir sistemini güçlendirir.
  • Kolesterolü düzenler : Mucizevi içeriğiyle kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur.
  • Diş sağlığını kuvvetlendirir: Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendirir. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı korur.
  • Zayıflamaya yardımcı olur: Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı olur.
  • İncir, lif bakımından oldukça zengindir. Özellikle kuru incir, suyu olmadığından, lif oranı bakımından daha zengindir. Ama kalorisi de taze incire göre daha yüksektir.
  • Kalorisi düşüktür: 100 gram taze incir 70 kalori civarı enerji verir. Bu miktar oldukça düşüktür. Bu nedenle incir çok sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olarak tüketilebilir.
  • Sindirimi düzenler: Zengin lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler. Lif oranı yüksek olan besinler kolon kanseri gibi kanser türlerini engeller.
  • Demir açısından zengindir: Özellikle kuru incir, demir açısından çok zengindir. Kansızlık çekenlerin ya da çok üşüyenlerin incir yemeleri bu sıkıntılarının azalmasına yardımcı olabilir.
  • Vitamin açısından zengindir: İncir A, E, K vitaminleri ve özellikle B kompleks vitaminleri açısından da zengin bir kaynaktır.
  • Cinsel sağlığı güçlendirir: Erkeklerde cinsel gücü artırmaya yardımcı olur.
  • Kan şekerini düzenler: İncir, kan şekerinin yükselmesini önleyebilme özelliğine sahiptir. Hatta bazı uzmanlar, tip 2 şeker hastalığına sahip kişilerin kan şekerini düzenlemek için incirin yararlı olduğunu düşünmektedirler.

ZEYTİNYAĞINDA İNCİR KÜRÜ TARİFİ

İbn-i Sina'dan şifalı zeytinyağlı incir kürü için malzemeler:

  • 250-300 gr organik kuru incir
  • Yarım litrelik cam kavanoz
  • Saf zeytinyağı

Yapılışı:

  • İncirler yıkanır ve süzülür.
  • Küçük parçalar halinde doğranır. Yarım litrelik cam kavanoza aldığı kadar doğranmış incirleri basılır.
  • Üzerini geçecek kadar zeytinyağı doldurulur. Ağzını kapatılıp bu şekilde karanlık bir yerde 5 gün boyunca bekletilir.
  • Sonrasında sabahları aç karnına iki-üç parça tüketilir.(incirler bittiğinde zeytinyağına yeni incirleri ekleyip aynı şekilde hazırlayarak devam edebilirsiniz.)

 

İlgili Haberler