İşte buzdolabınızda olup da çöpe atmanız gereken 10 zehirli besin!

İşte buzdolabınızda olup da çöpe atmanız gereken 10 zehirli besin!

Buzdolabında bulunan bu 10 yiyeceğin kansere yol açabileceği ortaya çıktı. O yüzden siz siz olan hemen bu yiyecekleri jet hızıyla çöpe atın.

Kansere yol açabilecek besinler ve içecekler son zamanlarda sıkça araştırılır oldu. Bir yiyecek ya da içecek elbette doğrudan kansere neden olmuyor. Fakat bazı yiyecek ve içeceklerin bu ölümcül hastalığın sürecini hızlandırabileceği biliniyor. Bu bağlamda, kansere yol açabilecek 10 yiyecek de belli oldu.

5f3fae422af1071fac5d8346.webp

İşte uzmanların yaptığı değerlendirmelere göre buzdolabında olan ve kanser yapabileceği öne sürülen 10 yiyeceğin tam listesi...

KANSER YAPAN YİYECEKLER LİSTESİ

KONSERVE GIDALAR

Kansere neden olabilen yiyecekler listesinin ilk başında konserve yiyecekler bulunuyor. Konserve yiyeceklerdeki en büyük sorun depolama alanından kaynaklanıyor. Özellikle domates ve asit oranı yüksek yiyecekleri konserveden yerken bir kere daha düşünün.

5f3fae442af1071fac5d834c.webp

MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR

Patlamış mısır hemen hemen herkes tarafından seviliyor. Ancak mikrodalgada patlamış mısırın sağlık açısından ciddi soruna neden olabileceği ortaya çıktı. Yapılan çalışmalarda mikrodalga torbalarında perflorooktanoik asit içeren bir kimyasal madde bulunuyor. Bu madde testis, karaciğer, böbrek ve mesane kanserlerine neden olabiliyor.

1200x627-hepimiz-saklama-kabi-olarak-kullaniyoruz-dikkat-evlerdeki-bu-kaplar-direkt-kanser-sebebi-1663485923560.webp

CİPS

Atıştırmalıklar arasında sıkça tercih edilen cipsin yüksek kanserojen madde içerdiği aslında hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Yüksek sıcaklıkta kızartılıyor, bu da akrilamidenin ortaya çıkmasına neden oluyor.

3596145-5cce633cdb54481da01b28f34c973b06-640x640.jpg

İŞLENMİŞ KIRMIZI ET

İşlenmiş kırmızı etler de çok riskli! Sosis, sosisli sandviç ve hamburger gibi besinler bu grup içerisinde yer alıyor. Yapılan araştırmalar bu yiyeceklerin kanser riskini yüzde 20-22 oranında artırdığını ortaya koyuyor.

BEYAZ UN

İşlenmiş olan beyaz un, tahıllarda doğal olarak bulunuyor. Ancak değirmenlerde öğütülmesi sırasında klor gazı ile unun beyazlatılması sağlandığı için sağlık açısından risk barındırıyor.

buzdolabi-nasil-temizlenir-pratik-ipuclari-2.jpg

GDO'LU BESİNLER

Genetiği değiştirilmiş gıdalar olarak da tanımlanan GDO’lu gıdalar ciddi risk barındırıyor. Amerika’da pek çok gıda GDO’lu olarak üretilmiştir. Birçok ülke de GDO’lu gıdaların tüketilmesini bu sebeple yasaklamıştır.

ALKOL, İNORGANİK MEYVE VE SEBZELER, TATLILAR, MISIR ŞURUBU...

Bu ürünlerin yanı sıra alkol, organik olmayan meyve/sebze, yapay tatlandırıcılar ve yüksek fruktozlu mısır şurubunun da kansere neden olabileceği ifade ediliyor. Bu ürünlerin büyük bir kısmı ne yazık k ülkemizde sıkça tüketiliyor. Sağlık açısından dikkatli olabilmek adına bu tür besinlerin tüketimini sınırlamalı ya da hiç kullanmamak gerekiyor.