
İşte erken ölüm riskini azaltmanın sırrı! Bunları yaparak ömrünüzü uzatın
Erken ölüm riskini azaltmak ve hayatınızı daha sağlıklı hale getirerek ömrünüzü uzatmak mümkün mü? Uzmanlar özellikle bazı besinlerin bunda önemli rol oynayacağını savunuyor.
İnsan hayatı için biçilen ömür, günümüzde ortalama 70 yıl olarak belirlenmiştir. Peki bu süreyi uzatmak ve erken ölüm riskini azaltmak ne derece mümkündür?
Sağlıklı bir vücut, sağlıklı bir beslenme ile birlikte meydana gelir. Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar, özellikle meyve ve sebzelerin düzenli olarak tüketilmesinin kalp krizi, kanser ve diğer kronik hastalıkların riskini önemli ölçüde azalttığını ispatladı.
MEYVE VE SEBZE TÜKETEREK ERKEN ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIN
Araştırmalara göre, günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketmek, erken ölüm riskini yüzde 39 oranında azaltıyor.
Bazı meyveler, özellikle elma, çilek, portakal, nar, muz, avokado ve üzüm gibi besinler, kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltmada önemli rol oynamakta.
Bu meyveler, yüksek oranda antioksidan içerikleriyle hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur ve vücutta iltihaplanmayı engeller.
Ayrıca, bu meyveler lif, vitamin ve mineral açısından zengin olup sindirim sistemi sağlığını iyileştirir, kalp sağlığını destekler ve kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyebilir.