İşte gözaltı torbalarından kurtulma yöntemleri!

İşte gözaltı torbalarından kurtulma yöntemleri!

Belirli bir yaşın üzerindeki herkesin şikayetçi olduğu gözaltı torbalarından nasıl kurtulursunuz? İşte gözaltı torbalarından kurtulma yöntemleri!

Belirli bir yaşın üzerindeki herkesin şikayetçi olduğu gözaltı torbalarından nasıl kurtulursunuz? İşte gözaltı torbalarından kurtulma yöntemleri!

gozalti-torbasi4.jpg

Göz altı torbaları genellikle kozmetik bir sorundur ve özel bir tedavi gerektirmez ancak oldukça rahatsız edici olabilirler.

Piyasada göz altı bölgesindeki şişkinliği, torbaları gidermeye ve aydınlatmaya yardımcı olduğunu iddia eden sayısız ürün olmasına rağmen, bunlar her zaman işe yaramıyor.

gozalti-torbasi2.jpg
Daha fazla su içmek ve soğuk kompres uygulamak göz torbalarının hızla küçülmesine yardımcı olabilirken, uzun vadede görünümlerini azaltmanın tek yolu birkaç yaşam tarzı değişikliği yapmaktan geçiyor.

Göz altı torbalarının yaygın nedenleri arasında, yorgunluk, yaşlanma ve fazla güneşe maruz kalma yer alır bununla birlikte çeşitli alerjiler, egzama ve pigmentasyon sorunları da göz altında şişlik ve koyu halkalar oluşturabilmektedir.

gozalti-torbasi3.jpg

Göz altı torbalarınızdan tamamen kurtulmak istiyorsanız, düzenli bir uygulamaya ihtiyacınız olacak.

-Bu 3 yöntemle birlikte verilmiş olan ipuçlarını uygulayarak göz altınızdaki şişliklerin gözle görülür şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz.

-Bu yöntemler hemen etkisini gösterse de daha kalıcı ve gerçek sonuçlar için en azından 20 gün düzenli uygulama yapmanız gerektiğini unutmayın.

-Yöntemleri dönüşümlü olarak uygularken verilen diğer ipuçlarına dikkat etmelisiniz.

gozalti-torbasi5.jpg

GÖZALTI TORBALARINDAN NASIL KURTULUNUR?

Çay Poşetleri Düşündüğünüzden Daha Etkili

Çay sadece yudumlamak için değildir. Göz altı morlukları ve torbalanmalara yardımcı olması için aslında kafeinli çay poşetleri kullanabilirsiniz.

Çaydaki kafein güçlü antioksidanlar içerir ve cildinize kan akışını artırabilir. Ayrıca UV ışınlarına karşı koruduğu ve yaşlanma sürecini potansiyel olarak yavaşlattığı söylenir.

NASIL UYGULANIR?

-İki çay poşetini 3 ila 5 dakika demleyin.

-Çay poşetlerini buzdolabında 20 dakika soğumaya bırakın.

-Ardından fazla sıvıyı sıkın ve göz altı bölgenize uygulayın.

-Çay poşetlerini 15 ila 30 dakika bekletin

-En az 1 hafta boyunca her gün uygulayın.

Soğuk Press Uygulaması Torbaları En Hızlı Şekilde Azaltır

gozalti-torbasi10.jpg

O pahalı kremleri atın. Koyu halkalardan kurtulmak, zaten sahip olduğunuz malzemeleri kullanarak yaptığınız soğuk kompres kullanmak kadar basit olabilir. Bölgeye soğuk uygulamak, geçici bir rahatlama için kan damarlarının hızla daralmasına yardımcı olabilir.

NASIL UYGULANIR?

-Soğutulmuş çay kaşığı

-Buz dolabından çıkarılmış soğuk salatalık

-Ya da ıslak bir bez kullanabilirsiniz.

-Yuvarlak makyaj pedlerini ikiye kesip, ıslatarak dondurucuya koyabilirsiniz.

Uygulamadan önce cildinizin aşırı donmasını önlemek için kompresini yumuşak bir bezle sarın. Sonuçları görmek için kompresi birkaç dakika uygulamanız yeterlidir

Sinüslerinizi Sulayarak Torbaları Azaltın

Göz altı torbalarını azaltmak için neti kabı kullanmak oldukça etkilidir. "Neti kabı", tuzlu su (normal tuzlu su) çözeltisiyle doldurduğunuz bir cihazdır.

Musluğu burnunuza yerleştirirsiniz ve sinüslerinizi sularsınız , mukus ve diğer kalıntıları giderirsiniz.

gozalti-torbasi12.jpg

NASIL UYGULANIR?

-Neti tencerenizi tuzlu su çözeltisiyle doldurun (1 bardak suya 1/2 çay kaşığı tuz)

-Suyu çözünmesi için ısıtın, ardından kullanmadan önce vücut sıcaklığına getirin.

-Neti kabının kullanım talimatlarına göre uygulayın.

-Solüsyonu nazikçe burun deliğine dökerken ağzından nefes alın. Solüsyon diğer burun deliğinden akmalıdır.

Neti kabına sahip değilseniz burnunuza tuzlu su çekerek benzer bir etki yaratabilirsiniz ancak uzun vadede göz altı torbalarına karşı bir çözüm arıyorsanız, neti kabı edinmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Burnunuza çektiğiniz suyun kaynatılmış steril olması çok önemlidir.

gozalti-torbasi9.jpg

GÖZ ALTI TORBALARINI GEÇİRMEK İÇİN İPUÇLARI

Daha düzenli ve yeterli su için

Su, göz altı torbalarının en büyük düşmanıdır. Vücut ağırlığınızın yaklaşık yüzde 60'ını sudan oluşur. Bu göz önüne alındığında, dehidrasyonun göz altı torbalarına katkıda bulunması şaşırtıcı olmayabilir.

Göz altı torbalarından kurtulmak için daha kaliteli uyuyun

Düzensiz uyku narin göz altlarınızı bitkin bırakıyor. Günlük ortalama 8 saat uyumanız gerekiyor ancak kaliteli bir uyku da çok önemli. Bunun için doğru sıcaklıkta, havadan bir ortamda ve her gün aynı saatlerde uyuyun.

gozalti-torbasi6.jpg

Daha çok bitki çayı için

Yeşil çay gibi birçok bitki çayı vücudun toksinlerden arınması için çalışır. Daha az toksin daha az göz altı torbası demektir. Daha sık bitki çayı içerek vücudunuza destek olun.

Dolaşım sisteminizi güçlendirin

Göz altı torbalarının en büyük sebebi, göz çevresindeki dolaşım sorunlarıdır. Hassas ve ince göz çevresi kan dolaşımlarındaki sıkıntıları hemen yansıtır. Bunun için daha çok hareket etmek ve doğru beslenmek çok önemlidir.

gozalti-torbasi7.jpg

Gözenekleri açık tutun

Göz çevresindeki deri oldukça ince ve narindir. Tüm gün toz ve kir bu derideki gözenekleri tıkar. Düzenli narin bir temizlik morlukların ve torbaların azalması için önemlidir.

Göz çevresine uygun ürünler kullanın

Göz çevresi hassas bir bölge olduğu için göz çevresine özel nemlendiriciler kullanılmadığında gözeneklerin tıkanması olasıdır. Bu da o deriyi ağırlaştırır ve torbalara neden olur. Göz çevresi için uygun ürünler kullanın

gozalti-torbasi8.jpg

Güneşten her gün korunun

Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da UV ışınlarına maruz kaldığınızı unutmayın. Göz çevresini güneşten korumak için her gün güneş koruma kremi kullanın.

Alerjilerinizi kontrol ettirin

Alerjiler, sinüslerinizi kapatır ve göz altlarında torbalara neden olabilir. Göz altı torbalarından şikayetçiyseniz doktorunuza giderek alerjiniz olup olmadığını öğrenin ve tedavi olun.
 

İlgili Haberler