İşte hızlı yaşlandıran 7 alışkanlık!

İşte hızlı yaşlandıran 7 alışkanlık!

Hızlı yaşlanmak istemiyorsanız dikkat etmeniz gerekenler... Uzmanlar erken yaşlanmayı tetikleyecek 7 alışkanlığı açıkladı...

Hızlı yaşlanmak istemiyorsanız dikkat etmeniz gerekenler... Uzmanlar erken yaşlanmayı tetikleyecek 7 alışkanlığı açıkladı...

alkol1.jpg

1. Sık sık alkol tüketmek

Alkol, ölçülü miktarda tüketildiğinde vücudu çok fazla olumsuz etkilemez. Ancak sık sık alkol tüketmek, vücudun susuz kalmasına neden olur. Bu ise cildin nemini kaybetmesine neden olarak kırışıklık gibi belirtilerin daha hızlı ortaya çıkmasıyla sonuçlanır. Öte yandan fazla alkol tüketmek karaciğerinize zarar vererek vücudun enzim ve protein üretmesini engeller.

pipet.jpg

2. Pipet kullanmak

Doktor Debra Jailman, ara sıra pipet kullanmanın önemli olmadığını, fakat düzenli olarak pipet kullanmanın ağız çevresinde kırışıklıklara neden olabileceğini söylüyor. Benzer şekilde sigara tüketirken de aynı ağız hareketi yapıldığı için, çok fazla sigara tüketen kişilerin ağız çevresi daha hızlı kırışmaya başlar.

ekran.jpg

3. Çok fazla ekrana bakmak

Plastik cerrah Alexis Parcells; telefon, tablet ya da bilgisayara uzun süre bakmanın özellikle boyun çevresinde doğal olmayan kırışıklıklara neden olduğunu söylüyor. Ek olarak bu cihazlara bakarken insanlar kaşlarını çatma eğiliminde oluyorlar. Bu da göz çevresi ve alın bölgesinde zamanla kırışıklık oluşmasına neden oluyor. Eğer teknolojik cihazlarla çok fazla haşır neşir oluyorsanız, cihazları göz hizasında tutmaya özen gösterin.

gunes-kremi.jpg

4. Güneş kremi kullanmamak

Güneşin zararlı ışınlarından korunmamız gerektiğini bilmeyenimiz yoktur. Güneşin cilt lekelerine ve kırışıklıklara neden olduğunu bilsek de çoğu zaman güneş kremi kullanmayı ihmal ederiz. Güneş kremi kullanmamak orta ve uzun vadede ciltte koyu lekelenmelerin ortaya çıkmasıyla sonuçlanır. Ek olarak güneş ışınları, ciltteki kolajenin azalmasına ve hücre yıkımına neden olabilir. Uzmanlar sadece yaz aylarında değil kış aylarında da güneş kremi kullanmanın önemine dikkat çekiyor.

yuz-yikamak.jpg

5. Yüzü yanlış yıkamak

Cilt bakım rutininin en önemli aşamalarından biri yüzü her gün yıkamaktır. Ancak yüzün sıcak suyla yıkanmaması gerekiyor. Sıcak su cildinizin kurumasına ve erken kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olabilir.

hareket.jpg

6. Hareketsiz kalmak

Koronavirüs pandemisi sırasında çoğumuz hareketsiz yaşam tarzına alıştık. Ancak hareketsiz yaşam tarzı, genel sağlığı olumsuz yönde etkileyen en önemli unsurlardan biri. Hareketsiz yaşam sadece kalp krizi, diyabet ve depresyon gibi hastalıkların riskini artırmakla kalmaz. Aynı zamanda hücrelerin daha hızlı yaşlanmasına neden olur. Genel ve cilt sağlığınız için haftada en az 3 ya da 4 gün egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.

su.jpg

7. Az su tüketmek

Çoğu insan susama ihtiyacı duymadan su içmez. Fakat organların ve cildin sağlığı için günde en az 8 bardak su tüketilmelidir. Vücut susuz kaldığında cildiniz kurumaya ve çatlamaya başlar. Öte yandan nemini kaybetmiş cilt, daha hızlı kırışma eğilimindedir. Araştırmalar yaş aldıkça daha fazla su tüketmeye ihtiyaç olduğunu gösteriyor.