
İşte mutfaklardaki 5 doğal kalp ilacı!
Herkesin mutfağında bulunan ve kalp sağlığına faydası bulunan doğal kalp ilaçları uzman görüşleriyle ortaya çıktı.
Kalp sağlığı dikkat edilmesi gereken ve hayati önem taşıyan bir konudur. Kalbinize ne kadar iyi bakarsanız ve onu destekleyici besinler tüketirseniz bu sizin yaşam kalitenizi artırır. Peki kalp sağlığı için hangi besinler tüketilmeli?
Uzmanlar her evin mutfağında bulunan o gıdaları doğal kalp ilacı olarak tanımladı ve sıraladı. İşte kalbe iyi gelen gıdalar...
KALP SAĞLIĞINA İYİ GELEN BESİNLER NELER?
SARIMSAK
Sarımsak, antik çağlardan beri tıbbi amaçlarla kullanılan bir besindir. Modern bilim, sarımsağın kan basıncını düşürücü ve kolesterol seviyelerini dengeleyici etkilerini doğruladı. Yapılan bir araştırmada, sarımsak tüketiminin kötü kolesterol (LDL) seviyelerini %10-15 oranında düşürdüğü bulundu.
ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağı, içeriğindeki sağlıklı yağlar ve antioksidanlar sayesinde damarları korur ve iltihaplanmayı azaltır. Uzmanlar günde 2 yemek kaşığı zeytinyağı tüketmenin, kalp hastalıkları riskini azaltabileceğini vurguluyor.
CEVİZ
Ceviz, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir besindir ve kalp sağlığına olumlu etkileri vardır. 2019 yılında yapılan bir araştırmada, düzenli ceviz tüketiminin kalp krizi riskini %30 oranında azalttığı bulunmuştur. Günde bir avuç ceviz tüketmek, kalp sağlığını destekler.
YEŞİL ÇAY
Yeşil çay, antioksidanlar açısından zengin bir içecektir ve kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Bilimsel araştırmalar, yeşil çayın kan basıncını düşürdüğünü ve damar sağlığını koruduğunu göstermektedir. Günde 2-3 fincan yeşil çay tüketimi, kalp hastalıkları riskini azaltabilir.
YULAF
Yulaf, beta-glukan adı verilen çözünebilir lif açısından zengindir ve kolesterol seviyelerini düşürücü etkisi var. 2018 yılında yapılan bir araştırmada, yulaf tüketiminin toplam kolesterolü %5-10 oranında azalttığı bulundu.