İşte yüksek tansiyona 3 dakikada iyi gelen Çin çayı!

İşte yüksek tansiyona 3 dakikada iyi gelen Çin çayı!

Yüksek tansiyona iyi gelen en kilit iki çayın hangisi olduğu ortaya çıktı. Çin ve Uzak Doğu menşeili bu çaylar sağlığınız için bire bir.

Yüksek tansiyona iyi gelen çaylar ortaya çıktı. Bu çayların tüketimi sağlığınız için çeşitli faydaları beraberinde getiriyor. Peki tansiyona iyi gelen bu iki çay hangisi? 

Stres, genetik ve yaşam tarzına bağlı gelişen yüksek tansiyon, kan basıncının dengesinin bozulması halidir. Peki tansiyona ne iyi gelir?

Yapılan araştırmalar neticesinde bazı çayların kan basıncını düşürücü etkisi olduğu tespit edildi. Özellikle iki farklı çay türü ise bu noktada öne çıkıyor.

ekran-goruntusu-2024-01-18-212434.png

YEŞİLÇAY VE OOLONG ÇAYI HİPERSTANSİYONU DÜŞÜRÜYOR

Yeşil çay ve Oolong çayı, hipertansiyonu büyük oranda düşürmek için gerekli olan mükemmel bir polifenol kaynağıdır. Bu antioksidan, kan basıncını düzenli seviyelerde tutmayı sağlayarak tansiyonu düşürüyor ve yüksek tansiyon riskini büyük oranda azaltıyor.

Çin'de yapılan araştırma, her iki çayın da yüksek oranda tansiyon düşürücü etkilerini tespit etti. Çalışma hakkında yayın yapan WebMD, bir yıl boyunca günde yarım fincan orta kuvvette yeşil çay veya Oolong çayı içenlerin, içmeyenlere göre yüzde 46 daha az hipertansiyon geliştirme riski bulunduğunu kaydetti.

ekran-goruntusu-2024-01-18-212432.png

YÜKSEK TANSİYON RİSKİNİ YÜZDE 65 ORANINDA AZALTIYOR

Çalışmanın devamında ise günde iki buçuk bardaktan fazla bu çayı içenlerde yüksek tansiyon riskinin %65 oranında azaldığı tespit edildi.

Archives of Internal Medicine'da yayınlanan bir başka çalışmada ise, Tayvan'da 1507 erkek ve kadından alınan veriler elde edildi. Tüm katılımcılardan alınan bilgilere göre, bilim insanlara günlük ortalama çay tüketimi hesaplandı.

ekran-goruntusu-2024-01-18-212452.png

Araştırmacılar, günde en az yarım fincan çay içen kişilerde kan basıncının düştüğü etkiler olduğunu keşfetti. Çay içme alışkanlığı geliştirmemiş kişilerde sürekli çay içenlere göre hipertansiyon riskinin daha yüksek olduğu ve günlük çay tüketiminin artırılması durumunda riskin azaldığı tespit edildi.

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI NELER?

Yeşil çayın birbirinden farklı yararlı etkileri mevcut. Fakat bu yararların büyük çoğunluğu içeriğinde bulunan kateşin adı verilen eşsiz bileşiklerden kaynaklanır.

Hem yeşil hem de siyah çayda bulunan bu antioksidan, kan damarlarını çevreleyen kaslarda gevşeme sağlayarak kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

ekran-goruntusu-2024-01-18-212448.png

Yapılan tüm bu araştırmalar sonucunda, çayda bulunan kateşin bileşiği sayesinde ilerleyen zamanlarda yüksek tansiyon hastaları için daha iyi ilaçların geliştirilmesi hedefleniyor.