İzmir bombası tarifi nedir?

İzmir bombası tarifi nedir?

İçinden çikolatanın sıcak sıcak aktığı nefis tat...

İşte DR.Oetker'in haberine göre İzmir bombası tarifi:

Malzemeler:

300 g    kakaolu fındık kreması
Hamur:
1,5 su bardağı    un
1 tutam    tuz
1 yemek kaşığı    toz şeker
1 poşet    Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı    sıvı yağ
1 çay bardağı    ılık su


Açmak için:
Yaklaşık 1 yemek kaşığı    sıvı yağ
Hazırlanışı


Hazırlanışı:
Bir tabağın üzerine pişirme kağıdı serin. Kakaolu fındık kremasından iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve 16 adet olacak şekilde tabağa sıralayın. Dondurucuda bekletin.
Unu derin bir kaba alın, üzerine tuz, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 20 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 225 °C

Turbo pişirme: 225 °C

Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 16 parçaya bölün. Kakaolu fındık kremalarını dondurucudan çıkarın. Tezgaha az miktarda sıvı yağ sürün, bir parça hamuru alın ve merdane yardımı ile yaklaşık 10 cm çapında ince açın, ortasına  bir adet fındık kreması koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üstte kalan fazla hamuru makas veya bıçak ile kestikten sonra ters çevirerek fırın tepsisine koyun. Fındık kremaları erimeden hızlıca kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 7 dakika

Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.