Kadın, erkek fark etmez! Cinsel isteksizliği tek seferde yok ediyor

Kadın, erkek fark etmez! Cinsel isteksizliği tek seferde yok ediyor

Bu baharatı günde 1 tatlı kaşığı tükettiğinizde cinsel gücünüzü arşa çıkarıyor. İşte cinsellikle ilgili tüm sorunlarınızı ortadan kaldıracak o baharat...

Özellikle kadınlarda cinsel isteği artırıcı bir etkiye sahip olduğu belirtilen kişniş, sağlıklı bir yaşam tarzını destekleyen doğal bir çözüm olarak dikkat çekiyor.

Uzmanlara göre, kişnişin cinsellik üzerinde olumlu bir etki göstermesi için düzenli bir şekilde tüketilmesi öneriliyor. Günlük olarak yaklaşık 1 tatlı kaşığı kişniş tüketmek, cinsel isteği artırmada yardımcı olacaktır.

Kişnişi taze olarak tüketmeyi tercih etmeyenler için ise toz halinin de aynı etkiyi sağlayabileceği belirtiliyor.

pu.webp

Kişnişin faydaları

Yeşil ve yapraklı bir bitki olan kişniş, soslarda, baharatlarda sıklıkla tercih edilerek kullanılır. Kişnişin sağlığa faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Vücuda zarar veren ağır metallerin uzaklaştırılmasında etkilidir

Kişniş vücuttaki ağır metallerin vücutta atılmasına yardımcı olur. Birçok kişi farkında olmadan ağır metallere maruz kalmaktadır. Zaman geçtikçe toksin olarak vücutta birikerek, sağlığa zarar verebilir. Vücudun canlanmasını sağlayan şifalı bitkiler arasında yer alan kişniş, biyokimyasal besinler arasında etkili bir profile sahip olmaktadır.

Kişniş ruh sağlığını korur

Kişniş, içeriğindeki bileşenler sayesinde sinirleri yatıştırır ve doğal sakinleştirici görevi görür. Böylelikle uyku kalitesini artırmak için de kullanılır. Aynı zamanda anti-anksiyete etkileri de bulunmaktadır.

Kalp sağlığını iyileştirir

Kişnişin faydaları arasında kalbe sağladığı yararlar da yer alır. İdrar söktürücü etkisi olan kişniş, vücutta biriken sodyumu atarak kan basıncını düşürür. Antioksidan ve lif barındıran kişniş, kalp hastalıkları riskini düşürür ve kolesterol seviyelerini dengede tutar.

Kemik, cilt ve göz sağlığını destekler

Kişniş,  çeşitli vitaminler, fosfor ve beta-karoten ve antioksidan içerir. Böylelikle cilt, kemik ve göz sağlığına olumlu etkilerde bulunur. Cilt ve mukoza zarlarını destekleyerek, yaşlılıkla beraber görülen göz bozukluklarına karşı etkilidir. Kişnişte bulunan cildin bariyerini daha güçlü hale getiren linoleik asit, cilde güzel katkıları vardır. Ciltte oluşacak olan iltihabı azaltarak, pürüzsüz hale getirir.

Hafızayı güçlendirir, beynin işlevinin artmasını sağlar

Kişniş bitkisi,  antioksidan, antienflamatuar içererek beynin işlevinin artmasında etkilidir. Oksidatif strese maruz kalan nöronlar, yaşam kalitenizi artırmaya da yarar. Aynı zamanda hafızanın da daha iyi çalışmasını sağlar.

Taze kişniş nasıl tüketilir?

Kişniş, yemeklerde çorbalara, köri sosa ve özellikle Asya yemeklerine dahil edilebilir. Sapları da yaprakları da tüketilebilen kişnişin sapları daha acı bir tat vermektedir. Birçok kişi bu yüzden yemeklerde saplarını kullanmamayı tercih eder. Kişniş şu şekillerde tüketilebilir:

  • Meksika yemeklerinde ya da salsa sosunda kişniş kullanılabilir
  • Balıkların üstüne lezzet katmak amacıyla kişniş ve limon karıştırılarak, eklenebilir.
  • Çorbalarda ya da pürelerde kişniş tercih edilebilir.