Kandil simidini bir de böyle deneyin!

Kandil simidini bir de böyle deneyin!

Kandil simidi hastası olanlara müjdeli haber. Kandil simidini en lezzetli biçimde yapmak için bu tarifi uygulayın.

Pastanelerde satılan ancak geleneksel olarak kandil günlerine özel olarak vatandaşların satın aldığı kandil simidinin bu muhteşem tarifi damaklarınızda lezzetli bir tat bırakacak.

ekran-goruntusu-2024-01-31-215357.png

Bu kandil simidi tarifi ile komşular lezzetli kokudan kendinden geçecek. Öyle ki bu tarifle kandil simidi yaptıktan sonra tüm komşularınızın kapısını tek tek çalıp, onlara kandil simidi ikram etmek zorunda kalacaksınız.

İşte harika bir kandil simidi yapmanın yöntemi ve tarifi...

ekran-goruntusu-2024-01-31-215406.png

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

  • 250 gram yumuşamış tereyağı ya da margarin
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde sirke
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı ölçüsünde un

Üzeri için ;

  • Yarım çay bardağı ölçüsünde pekmez
  • 1 çay bardağından eksik su
  • Susam  
  • İsterseniz çöreotu

ekran-goruntusu-2024-01-31-215348.png

KANDİL SİMİDİ TARİFİ 

  1. Yoğurma kabına un haricindeki malzemeler eklenir ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır. 
  2. Ardından, kontrollü bir şekilde un ilave edilir. 
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. 
  4. Hamurdan küçük parçalar alınarak önce ince uzun şeritler halinde açılır. 
  5. Sonrasında iki ucunu birleştirip yuvarlak şekil verilir. 
  6. Hazırlanan hamurlar pekmez ve su karışımına batırılır.
  7. Ardından susama bulanarak sırasıyla tepsiye dizilir. 
  8. Tüm hamurlar yerleştirildikten sonra, önceden ısıtılmış 170°C fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!