Kanser riski en yüksek olan kan grupları belli oldu

Kanser riski en yüksek olan kan grupları belli oldu

Kan grupları insan sağlığı hakkında önemli ipuçları verebiliyor. Kimi kan grupları çelik gibi bir vücuda sahipken kimileri de talihsiz olabiliyor.

En şanssız kan grubu belli oldu. İngiltere'deki araştırmada kan gruplarının sağlık üzerindeki etkileri gözler önüne serildi. 

ll1o-et33uefz-hcisevsa.webp

Peki kan gruplarının hastalıklar üzerindeki etkisi nedir? Hangi kan grubu en sağlıklı olarak bilinirken hangi kan grubu bu anlamda şanssızdır? 

hangi-kan-gruplari-birbirine-kan-verebilir-1628777467-2321.webp

KAN GRUBUNA GÖRE HASTALIK RİSKLERİ

A RH+ KAN GRUBU

Araştırma, A Rh+ kan grubuna sahip bireylerin genel olarak daha düşük hastalık riskine sahip olduğunu gösterdi. Kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik rahatsızlıklara karşı bu kan grubundaki bireylerin direnci ön plana çıkıyor.

177289.jpg

B RH- KAN GRUBU 

B Rh- kan grubuna sahip olanların bağışıklık sistemlerinin diğer gruplara göre daha etkili olduğu belirlendi. Bu grup, enfeksiyonlara karşı güçlü bir savunma mekanizmasına sahip.

kan-alma.webp

0 RH- KAN GRUBU

Araştırmaya göre, 0 Rh- kan grubuna sahip bireylerin Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıklara karşı daha düşük bir risk taşıdığı ortaya çıktı. Zihinsel sağlıklarının bu grupta daha avantajlı olduğu düşünülüyor.

5c8d696545d2a09e0097c00f.webp

0 RH+ KAN GRUBU

Yapılan araştırmaya göre, 0 Rh+ kan grubuna sahip olan bireylerin diyabet riskinin diğer gruplara göre biraz daha yüksek olduğu tespit edildi. Bu gruptaki bireylerin sağlıklarını korumak için düzenli egzersiz ve dengeli beslenme önem taşıyor.

AB RH+ KAN GRUBU

AB Rh+ kan grubuna sahip bireylerin, özellikle kanser riski konusunda daha dikkatli olmaları gerektiği belirlendi. Kanserle sık karşılaşma riski, bu kan grubundaki bireyler için önemli bir uyarı niteliğinde.