Kansere çare... Faydaları inanılmaz! İşte o reçelin tarifi

Kansere çare... Faydaları inanılmaz! İşte o reçelin tarifi

Son yıllarda yapılan birçok çalışma ahududunun fonksiyonel gıda olduğu ve besin içeriği ile Süper Besinler grubuna girdiğini ortaya koymuştur. Özellikle kanser çalışmalarında oldukça önemli bir yere sahiptir. Ahududu pişirildiği zaman ise faydası artıyor.

Ahududu faydaları saymakla bitmeyen meyvelerin başında gelir. Sağlık ve lezzetli bir meyve olan ahududu; vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır, kanın temizlenmesini sağlar, ateşli düşürücü etkisi vardır, kansızlığa iyi gelir, kilo kaybını destekler ve daha bir sürü faydası vardır.

AHUDUDUNUN FAYDALARI NELERDİR?

-Ahududu kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. 
- Kilo vermeye yardımcı bir meyvedir.
- Göz sağlığını destekler. 
- Kanserle savaşmaya yardımcı olur. Günümüzün hastalığı olan kanser hastalığı oldukça yaygın olan hastalıklardandır. Birçok kanser türü bulunmaktadır. Ahududu da antioksidan oranının yüksek olmasından dolayı kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller. Kanserle savaşmaya yardımcı olan bir besindir.
- Bağışıklığı güçlendirir. 
- Sağlıklı cilt için faydalıdır. 

1.jpg

AHUDUDUNU PİŞİRİNCE FAYDASI KATLANIYOR

Ahududu pişirildiğinde faydası da katlanıyor. İçinde bulunan ellagik asitin kanser hücrelerinin oluşumunu yavaşlattığı belirtiliyor. 

Ellagitanninlerin gastriti giderdiği, tümörü önlediği ve gastritin neden olduğu mide ekşimesine son verdiği de biliniyor. 

ee.jpg

AHUDUDU REÇELİ NASIL YAPILIR?

 

Ahududu Reçeli İçin Malzemeler

  • 1 kg ahududu
  • 1,5 kg şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) limon

Ahududu Reçeli Tarifi 

  • Öncelikle ahududularımız temizleyip yıkıyoruz.
  • Daha sonra bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu koyup kaynatıyoruz.
  • Şerbetimiz koyulaşınca ocağımızın altını kısıp tenceremize ahududularımızı koyuyoruz.
  • 20-25 dk. kaynattıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıp bir 15 dk. daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz ve serin bir yerde bekletiyoruz. Afiyet olsun.