Karpuzun iyisi nasıl seçilir? İşte lezzetli karpuzun püf noktası

Karpuzun iyisi nasıl seçilir? İşte lezzetli karpuzun püf noktası

Güneşin en tepede olduğu günlerde ferahlamak için şöyle buz gibi bir karpuza kim hayır diyebilir ki! İyi, hoş da doğru ve lezzetli karpuzu nasıl seçeceğiz diyenlerdenseniz doğru yerdesiniz! İşte karpuz seçmenin püf noktaları...

Karpuz, kavunla birlikte yazın en çok tercih edilen meyvesidir. Su açısından zengin ve A, C ve B6 vitaminleri deposu olan karpuz, ayrıca tüm meyveler gibi karbonhidratlar, potasyum ve sodyum gibi mineraller ve lif içerir. Ek olarak, domatese de rengini veren karotenoid olan likopenle doludur.

Kısacası yaz aylarında harika bir besindir. Zor olan onu seçmektir, çünkü içinde ne olduğu kimi zaman şaşırtıcı olabilir. Karpuz seçerken doğruyu bulmanın sihirli bir formülü yok ama bu meyveyi seçerken aklınızda bulundurmanız gereken bazı etkili ipuçları var.

a.jpg

KARPUZUN İYİSİ NASIL SEÇİLİR? İŞTE PÜF NOKTALARI

ALTI SARI OLAN KARPUZLARI SEÇİN

  • Alacağınız karpuzun alt kısmı ne kadar sarı renkte olursa karpuz da bir o kadar lezzetli ve sulu sulu olacaktır.
  • Aynı zamanda sarı renk, karpuzun olgunlaşma seviyesini de belirttiğinden alt kısmı en sarı olan karpuzu almanızı tavsiye ediyoruz.
  • s.jpg

ÇATLAK İZİ FAZLA OLAN KARPUZU SEÇİN 

  • Karpuz alışverişi yaparken çoğunlukla en düzgün, en güzel görünümlü ya da en lekesiz karpuzları tercih ederiz.
  • Doğru bilinenin aksine karpuzun üzerindeki çatlaklar ve ufak kahverengi noktalar, o karpuzun doğru karpuz olduğuna işaret etmektedir.
  • Eğer ağzınıza layık ve tam olgunlaşmış bir karpuz istiyorsanız raflardaki karpuzlardan çatlak izi ve lekeleri en fazla olanı tercih etmelisiniz.

 SAPI SARI OLANI SEÇİN

Karpuzun sapı olgunluğunu gösterir. Yeşil bir sap çok erken toplandığını gösterir, yani tadı muhtemelen iyi değildir. Sapı kurumuş olanları tercih edin.

SESİNİ KONTROL EDİN

Olgun bir karpuz dolgun bir ses çıkarmalıdır. Ses donuk veya derinse bu, karpuzun olgunlaşmadığını gösteri