Kelin merhemi oldu! Mucizevi buluş fast food mutfağından çıktı
Kelliğin merhemi olsa kendi başına sürer sözü gerçek oldu. Yapılan çalışmalarla kelliğin merhemi de nihayet bulundu.
Birçok insan saçlarının dökülmesinden ve kellikten şikâyetçi. Bunu gidermek için de birçok yola başvuruyor. Son olarak bilim insanlarının yeni keşfi ise saçsız insanları hem sevindiren hem de şaşırtan cinsten.
Kellik, son dönemlerde saç ektirme ile kısmen giderilebiliyor fakat birçok kişi, ameliyat olmaktan korkuyor. Tüm bunlar için bir servet ödeyen insanlar, gelen son haberleri sevinçle ve merakla takip ediyor.
FAREDEN ALINAN EMBRİYO DERİ HÜCRELERİYLE SAÇ KÖKÜ GELİŞTİRDİLER
Japonya'da bilim insanları laboratuvar ortamında saç geliştirmeyi başardı ve dünya tıp tarihinde önemli bir başarıya imza attı. Yokohama Ulusal Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanları, fareden alınan embriyo deri hücreleri kullanarak saç kökü geliştirdi.
Bilim insanları kritik araştırmanın sonucunu da paylaştı. Araştırmalarla birlikte epitel ve mezenkimal adlı iki hücre türünün kontrol edilerek saç köklerinin geliştirildiğini kamuoyuna duyurdu.
EĞER DENEY İNSANLARDA DA BAŞARILI OLURSA KELLİK SONA ERECEK
Deney başarıya ulaşırken, bilim insanları da deneyde henüz insan hücrelerinin kullanılmadığını açıkladı. Ancak deneyin başarılı olması halinde insan kafasında yeniden saç çıkarabileceği belirtildi.
Araştırmada bilim insanları, deney sonucunda 23 günde 3 milimetre saç çıktığını tespit etti. Farelerde yapılan deneye göre, hayvanın hiç tüyü bulunmayan sırtlarına ekilen saç kökleri ile birlikte farelerin kısa sürede tüylendiği görüldü.
Peki bu buluşun temeli nereden çıktı dersiniz? Bir fast food dükkanında...
PATATES KIZARTMASI YAĞI
Dünyaca ünlü bir fast food zincirinin patates kızartması yağında kullandığı bir maddenin saç kökü üretimini arttırdığı ortaya çıktı. Japonya'daki üniversitedeki araştırmada kızartma yağı içinde yer alan 'dimetilpolisiloksan' adlı maddenin kelliği önlediği keşfedildi.
Yapılan testler neticesinde laboratuvar ortamında birden fazla saç kökünü ortaya çıkartan madde asıl olarak patates kızartması yağlarının köpürmesini önlemek maksadıyla kullanılıyor.