Kilo vermek isterken yapılan 5 hata! Bunları yapmayın...

Kilo vermek isterken yapılan 5 hata! Bunları yapmayın...

Ağzımızdan geçen her lokma, her içecek, bilinçli tüketilmediğinde istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Günlük hayatımızdaki bu basit hatalar kilo vermenin önündeki önemli engeller olarak karşımıza çıkıyor

Uzmanlar, kalori alımını doğru şekilde kısmaya, yiyeceklerin besin değerlerine dikkat etmeye, düzenli egzersiz yapmaya ve diyete bağlı kalınmasına dikkat çekiyor. 

 1-ANA YEMEKTEN KAÇIP ATIŞTIRMALIKLARA SIĞINMAK

Gün içinde atıştırılan kuruyemiş ve meyveler, sağlıklı barlar ve diğer ara öğün alternatiflerinin sandığımız kadar masum değil.cıktıysanız ve bir şeyler atıştırıyorsanız, genellikle porsiyon kontrolü sağlamak çok zorlaşır. Bu durum da küçük hacimlerde büyük kaloriler almamıza neden olabilir. Bunun yanında ana öğünlerin tamimiyle iptal edilip ara öğünlerle bir düzen kurmak çok yanlıştır.

ATIŞTIRMALIK ET ÇUBUKLARI 200 Gr- 250Gr

2- ÇAY VE KAHVEYİ SUYUN YERİNE KOYMAK

Gerek kilo kontrolünü sağlamada gerekse diyet yaparken, en az yenilen besinler kadar önemli bir başka unsur da yeterli su tüketmek. Dolayısıyla yeterli su içmemek de önemli hatalardan birini oluşturuyor. 

Çay mı daha faydalı kahve mi? - KAHVE MOLASI

3- ÇOK BÜYÜK PORSİYONLAR YEMEK

Sağlıklı yiyecekleri çok fazla yiyebileceğiniz söylemine aldanmayın. Kilo verme sürecinde muhtemelen sağlıklı yiyeceklere yöneliyorsunuzdur, ancak tabağı nasıl doldurmanız gerektiğini bilmeniz gerekir.

Kilo verememenizin nedeni sağlıklı besinler yeseniz bile tabağı yanlış şekilde dolurmanız olabilir. Başarısızlığınızın sebebinin bu olduğunu düşünüyorsanız, tabağınızı yarısı kadar doldurun.

Kiloların nedeni porsiyon büyüklüğü olabilir - samdan

4- SÜREKLİ TARTILMAK

Hızlı kilo vermek isteyen herkes gibi sürekli tartılıyor olabilirsiniz ancak bu hareket oldukça yanlış. Belki gerçekçi olmayan beklentileriniz vardır, bu nedenle iki günlük sağlıklı beslenmenin ardından daha zayıf olacağınızı düşünüyor olabilirsiniz. Bu yüzden günde birkaç kez tartılabilir ve istediğiniz ilerlemeyi göremeyerek hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bu hayal kırıklığı kilo verme sürecinde sizi pes etme noktasına getirebilir.

Sürekli tartılmak kilo vermeye engel mi? - Güncel yaşam haberleri – Sözcü

5-YETERLİ PROTEİN TÜKETMEMEK

Kilo verme sırasında çoğu kişi kalori açığına, yani tükettiğinden daha az kalori almaya güvenir. Bunu uzun bir süre uyguladığınızda, protein alımını unutabilirsiniz. Proteinden zengin besinler metabolizmayı hızlandırır ve tokluk hissini arttırır, bu yüzden kilo vermek istiyorsanız yetertli protein alımını unutmayın.

Yüksek protein diyeti nedir? - Acıbadem Hayat