
Kilo vermek isteyenlerin yaptığı en büyük hata!
Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin başvurduğu bazı yöntemler oldukça tehlikeli olabilir. Özellikle kahvaltı öğününün es geçilmesi ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.
Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Vücudu harekete geçirmek için alınan bu ilk gıdalar beslemede ve metabolizmamızı devreye sokmada önemli bir rol oynar. Ancak kahvaltı öğününü es geçmek, çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Peki kahvaltı yapmamanın sağlığa zararları neler?
EN VERİMLİ KAHVALTI SAATİ
Araştırmalar hem kahvaltının sağlıklı bir yaşam için gerekli olduğunu hem de yaşam süresini uzatmak için de önemli bir öğün olduğunu ortaya koyuyor.
Ayrıca sabah 10'da kahvaltı yapan kişilerin, sabah 6 ile sabah 7 arasında kahvaltı yapanlara göre erken ölüm riskinin yüzde 12 daha yüksek olduğu gözlemlendi.
KAHVALTI YAPMAMANIN ZARARLARI
Kahvaltı, beyne optimum işlev için gerekli glikozu sağlar. Bu nedenle kahvaltı yapmamak, konsantrasyonu, hafızayı ve genel bilişsel performansı bozar. Bu da işte veya okulda üretkenliği etkiler.
Kahvaltı, genel sağlık için önemli olan temel vitamin ve mineralleri alma fırsatıdır. Kahvaltı yapmamak, çeşitli vücut fonksiyonlarını etkileyebilen ve zamanla sağlık sorunlarına yol açabilen besin eksikliği riskini artırır.
Kahvaltı yapmamak düşük kan şekeri seviyelerine, ruh hali değişimlerine, sinirliliğe ve genel bir huzursuzluk hissine neden olabilir.
Kahvaltıyı atlamaktan kaynaklanan düşük kan şekeri vücudun stres tepkisini harekete geçirir. Bu, kortizol seviyelerini yükselterek, strese ve kaygıyı artırır.
Kahvaltı yapmamak, vücuda enerji tasarrufu sinyali göndererek metabolizmanın yavaşlamasına yol açabilir. Bu uyarlanabilir tepki, kilo yönetimi çabalarını engeller ve kalori yakmayı daha da zorlaştırır.