Kıpkırmızı ve tatlı bir karpuz seçmenin 4 püf noktası!

Kıpkırmızı ve tatlı bir karpuz seçmenin 4 püf noktası!

Sıcak yaz aylarının gelmesiyle iç ferahlatan yiyecek karpuz en çok tüketilenler arasına girmeye başladı. Peki en iyi karpuz nasıl seçilir?

Yaz aylarıyla birlikte sofraların vazgeçilmezi olan karpuzun sırrı ortaya çıktı. İyi bir karpuz almak için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Karpuzun kelek çıkmaması için yalnızca vurup sesini dinlemek yetmez. İşte bu 4 püf noktayla en iyi karpuzu siz yiyeceksiniz.

karpuz.webp

SARI NOKTAYI BULUN

Bu işarete "tarla noktası" da denir ve karpuzun büyürken nerede durduğunu gösterir. Nokta beyazsa, karpuz olgunlaşmamıştır. Koyu sarı ise, fazla olgunlaşmış olabilir.

17222206-728xauto.webp

ŞEKLİNİN DÜZGÜN OLMASINA DİKKAT 

Ulusal Karpuz Tanıtım Kurulu'na göre ister yuvarlak ister oval bir karpuz topluyor olun, simetrik olmasını ve büyük yarıklar, çürükler ve yumuşak noktalar içermemesini istersiniz.

lilita-640x428.jpg

KABUK DOKUSUNU KONTROL EDİN

Rengi koyu ve parlaklığı donuk olan karpuzu tercih edin. Parlak bir doku, karpuzun henüz olgunlaşmadığını gösterir.

60e02a3a70380e1c9ce11089.webp

KAHVERENGİ SAPI BULUN

Kahverengi bir sap (yeşil olana karşı), bir karpuzun asma üzerinde olgunlaştığının bir işaretidir. South Carolina Karpuz Derneği'ne göre, karpuzlar toplandıklarında olgunlaşmayı durdururlar, bu nedenle yeşil saplı bir karpuz kapmak sonunda olgunlaşacağı anlamına gelmez.