Kıyma eğer böyle görünüyorsa ağzınıza dahi sürmeyin!

Kıyma eğer böyle görünüyorsa ağzınıza dahi sürmeyin!

Evde buzluktan çıkarılan kıymalar yanlış çözdürme teknikleri dolayısıyla kısa sürede bozulabiliyor. "Kıymanın bozulduğunu nasıl anlaşılır?" diyorsanız görüntüsündeki bu ipuçlarına dikkat etmenizde fayda var.

Bozuk kıyma nasıl anlaşılır merak ediyor, elinizdeki kıymanın kullanım tarihi geçmemiş olmasına rağmen onu kullanıp kullanmama konusunda ufak da olsa bir şüphe yaşıyorsanız aşağıdaki pratik yöntemleri uygulayarak kıymanın bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz.

a.jpg

KIYMANIN RENGİNDEN BOZULDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ

Çiğ kıymanın rengine bakarak bozuk olup olmadığını anlamak mümkündür. Çiğ kıymanın iç bölümü gri-kahverengi bir renkte olabilmektedir. Bu durum hava almamasından kaynaklı olurken, üst bölgenin gri ya da kahverengi olması kıymanın hava alarak bozulmaya başladığını göstermektedir. Çiğ kıymanın dış bölümü kırmızı iç kısmının ise kahverengi olması gerekir.

KIYMA YAPIŞKAN BİR HİS BIRAKIYORSA BOZUKTUR

Kıymanın bozuk olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu ise kıvamıdır. Dokunduğunuzda elinize yapışkan bir his geliyorsa bu kıymanın bozuk olduğuna işaret ediyordur.

KIYMANIN BOZUK OLDUĞU KOKUSUNDAN ANLAŞILIR

Kıymanın bozulduğunu gösteren en hızlı tekniklerden bir tanesi ise kokudur. Bozuk kıyma ciddi ölçüde rahatsızlık duymanıza neden olacaktır.