
Kızartma yağını tekrar kullanırken iki kez düşünün
Kızartma yağını tekrar kullanmanın çok büyük zararları olduğu ortaya çıktı. Artık kızartma yağını tekrar kullanırken iki defa düşüneceksiniz.
Kızartma yağ birçok yemek için kullanılır. Hatta o yemekten kalan yağ birçok kişi tarafından tekrar kullanmak üzere kullanılır. Ancak kızartma yağını tekrar kullanmak sağlık açısından son derece olumsuz etkiler bırakabilir.
İşte kızartma yağının tekrar ısıtılması halinde meydana gelen zararlar...,
KIZARTMA YAĞINI TEKRAR KULLANMANIN ZARARLARI
Yağın yeniden kullanılması, yağda değişikliklere yol açarak polimerizasyona neden olur. Bunun anlamı, yağ moleküllerinin yapısını değişir ve vücut için daha az yararlı olan yeni bileşikler oluşturur. Bazı durumlarda bu bileşikler zararlı bile olabilir. Ünlü bir beslenme uzmanının verdiği bilgiye göre yağın yeniden kullanılması, arteriyel tıkanmaya ve kalp hastalığına katkıda bulunabilecek yüksek kötü kolesterol seviyeleriyle ilişkilendirilmiştir.
Yağların en tehlikeli türü olan trans yağlar vücuda çeşitli yollarla girebilmektedir. Yağ birden çok kez yeniden kullanıldığında, yağda bulunan trans yağların seviyesi artar. Bu durumda kalp ve damar sağlığı için önemli bir risk oluşturur ve kalp hastalığına yol açabilir.