
Köpeklerin de insanlar gibi bunadığı ortaya çıktı
Evcil dostlarımız köpekler de insanlar gibi demans hastalığına yakalanabiliyorlar. Araştırmalar, köpeklerin bu hastalığa yakalanma riskinin her geçen yıl yüzde 50 arttığını ortaya koyuyor.
Evcil köpekler de tıpkı insanlar gibi yaşlanıp, sağlık sorunları yaşıyorlar. ABD'nin Washington Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, insanların yaşlılıkta yaşadığı sağlık sorunları ile evcil hayvanların yaşadıkları sorunlar arasındaki benzerlikleri ortaya koydu.
İncelenen köpeklerin yaklaşık yüzde 1,4'ünde yaşa bağlı bir köpek hastalığı olan bilişsel işlev bozukluğu semptomları görüldü.
Haber Global'ın derlediği habere göre; Bu hastalık, insanlarda görülen ve demans hastalığına neden olan Alzheimler semptomları ile paralellik gösteriyor.
KÖPEKLERDE HAREKETSİZLİK BUNAMA NEDENİ
Bu semptomların görüldüğü köpeklerde, genelde yaşa bağlı işitme ve görme bozukluğunun yanı sıra egzersiz eksikliği de göze çarpıyor. Araştırmalara göre durgun bir hayat, köpeklerde bilişsel işlev bozukluğu riskini 6 kat arttırıyor.
Üstelik köpeklerde bu hastalığın görülme olasılığı her geçen yıl yüzde 52 artıyor.