Koronavirüs ağrısı ile normal ağrı nasıl ayırt edilir?

Koronavirüs ağrısı ile normal ağrı nasıl ayırt edilir?

Medipol Mega Üniversite Hastanesinden Doç. Dr. Mehmet Ağırman, “Korona döneminde geçmeyen ve hastanın günlük aktivitelerini kısıtlayan ağrı varsa mutlaka hekime başvurmalı" açıklamasında bulundu.

Pandemi döneminde bazı eklem ağrılarını önem vermeyen hastalarımızda eklem kısıtlılıkları ve kireçlenmelerin arttığını bildiren Mega Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr. Mehmet Ağırman, özellikle hareketsiz yaşam, ağrının ve tedavinin ötelenmesi, pandemi ile artan depresyonun da ağrıları sebep olabileceğini belirtti.

Eklemlerdeki şişkinlik ve kızarıklığı dikkate alın
Eklemlerde yeni başlayan şişlik, kızarıklık, sıcaklık artışı gibi durumların çoğunlukla romatizmal hastalıklarda görülebileceğini dile getiren Ağırman, “Literatürde COVID-19 ilişkili eklem tutulumu çok nadir birkaç vakada bildirildi. COVID-19’da daha yaygın, şişlik veya kızarıklık yapmayan eklem ağrıları olabilir. Bu ağrılar yine hastalık nedeni ile çıkan ateşe bağlı olarak da görülebilir” bilgisini verdi.

Her baş ağrısını virüse bağlamayın
Nadir oluşan baş ağrıları için endişelenilmemesi gerektiğini ifade eden Ağırman, şunları söyledi;

“Hasta daha önce hissetmediği, yeni başlayan bir baş ağrısından şikayetçi ise öncelikle nörolojik değerlendirme, tansiyon kontrolü, ateş takibi yaptırmalı. Uzun zamandır olan, sık tekrarlayan, tanısı konulmuş baş ağrısı varsa, beraberinde burun tıkanıklığı, ateş, öksürük gibi ek bir şikayet yoksa endişelenmeyebilir. Ancak şiddetli ve yeni başlayan her baş ağrısında nörolojik muayenesini ihmal etmemesini öneriyoruz.”