Koronavirüsün şimdi de belirtileri değişti!  Bu belirtilerden biri varsa dikkat!

Koronavirüsün şimdi de belirtileri değişti! Bu belirtilerden biri varsa dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

İlk olarak Çin'in Wuhan eyaletinde başlayan ve daha sonra tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınında İngiliz profesör Tim Spector'un açıklamalarına göre, bu sefer de koku kaybı, ateş, öksürük gibi semptomların artık daha az görüldüğünü, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve hapşırığa daha çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

ing-prof.jpg

Spector ''Soğuk algınlığı ve grip benzeri semptomlarla mücadele ediyorsanız, aslında bu Covid-19 olabilir'' diyerek katıldığı televizyon programında varyantların ve aşının uygulanmasının ardından koronavirüs belirtilerinin değiştiğini söyledi ve kendini kötü hisseden herkesin test yaptırmasını istedi.

BOĞAZ AĞRISI, BURUN AKINTISINA DİKKAT
Spector, ''Birçok insan burun akıntısı veya boğaz ağrısını önemsemiyor ancak bu semptomlar COVID-19 belirtileri olabilir. Soğuk algınlığınız varsa bir düşünün. COVID olduğunuzu bilseniz de bilmeseniz de mesafenizi koruyun. Maalesef birçok insan bunun farkında değil. Boğaz ağrısı, burun akıntısı ve hapşırma gibi şeylere dikkat etmeliyiz. Klasik üçlü öksürük, ateş ve koku kaybı bu günlerde daha nadir görülüyor'' dedi.

Spector ayrıca, maske kullanmamak ve semptomları bilmememek ya da önemsememek vakaların artmasına neden oluyor açıklamasında bulundu.