Kulunç ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrısına kesin çözüm

Kulunç ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrısına kesin çözüm

Hemen her yaş grubunda görülen ve hayatınızı konforsuzlaştıran kulunç ağrısı, basit ve doğal yöntemlerle tedavi edilebilir.

Kulunç ağrısı genelde sırt bölgesinde meydana gelir ve neredeyse çoğu zaman hareket etmenizi dahi zorlaştıran bir sancıya yol açar. Öyle ki nefes aldığınızda bile sizi zorlayan bu ağrı hayat konforunuzu bir hayli düşürür.

6013df3d554283055093945a.webp

Peki, kulunç ağrısı nedir ve neden olur? Kulunç ağrısı nasıl geçer? İşte yanıtı...

KULUNÇ NEDİR?

Kulunç, genelde sırt, boyun ve omuz bölgesinde görülen kimi zaman göğüse kadar yayılabilen bir ağrıya yol açabilir. Kulunç, en çok görülen fiziksel sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Öte yandan vücudun belli başlı bölümlerinde oluşan kulunçlar yaşamı da olumsuz etkilemektedir. Kulunç farklı şekillerde tedavi edilir.

indir.jpg

KULUNÇ AĞRISI NEDEN OLUR?

Kulunç ağrısı, genel olarak hareketsiz bir yaşam tarzını benimseyenlerde, sürekli aynı pozisyonda oturanlarda görülür. Bunun yanı sıra sıcak havalarda dahi üstsüz uykuya geçtiğinizde havanın gece aniden soğumasıyla sırtınız, boynunuz, beliniz etkilenebilir ve bu da kulunç ağrısına yol açabilir. Kulunç, adele içinde sert düğümcükler ve şeritler oluşması sonucu meydana gelir. Bu, kasların gevşemesi olarak bilinir.

Peki, kulunç ağrısı nasıl geçer ve kulunç ağrısına ne iyi gelir?

indir-001.jpg

KULUNÇ AĞRISI NASIL GEÇER?

Kulunç ağrısına neyin iyi geleceğine dair soru sıkça araştırılıyor. Kulunç ağrısının giderilmesi için çeşitli ve doğal yöntemler uygulanabilir. Kulunç nedeniyle gergin kaslarda masaj uygulanarak ağrı geçirilebilir. Ancak çok sert masajlar daha farklı hasara yol açabilir. O nedenle masaj yaparken dikkatli olunmalıdır. Öte yandan kulunç sancılarının geçmesi için basit egzersiz hareketleri, sıcak kompres uygulanabilir. Güneşe çıkmak veya sıcak duş da kulunç giren bölgenin yumuşamasına ve ağrının geçmesine yardımcı olacaktır.