
Kurban eti dinlendirilmeden yenirse ne olur?
Kurban Bayramı'nda en çok merak edilen sorulardan biri de kurban etinin nasıl yendiği konusu. Peki, Kurban eti nasıl yenmeli? Kurban eti dinlendirilmeden yenirse ne olur?
Her Kurban Bayramı benzer sorular akıllarda şüpheye yol açıyor. Kurban etinin kesimi, tüketilmesi, ne zaman yeneceğine dair sorular merak konusu oluyor.
Peki, kurban eti kesildikten sonra ne zaman tüketilmeli? İşte yanıtı...
KURBAN ETİ KESİLDİKTEN SONRA NE ZAMAN TÜKETİLMELİ?
Uzmanlar, Kurban etinin mutlaka 24 saat bekletilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Zira yeni kesilen etin sertliği nedeniyle hem pişirmede hem de sindirimde sıkıntı yarattığını, şişkinlik ve hazımsızlığa yol açabildiğini vurguluyor.
KURBAN ETİ DİNLENDİRİLMEDEN TÜKETİLİRSE NE OLUR?
Veteriner kontrolü yapılamayan ve uygun koşullarda kesilmeyen hayvanlardan, salmonella, tüberküloz, şarbon gibi hastalıkların bulaşabileceğine dikkat çekiliyor. Sağlıklı bir beslenme için ise etin, sebzelerle birlikte pişirilmesi ve tüketilmesinin uygun olduğu bildiriliyor.