Kurban etiyle et kavurma nasıl yapılır? Kurbanlık et kavurma tarifi!

Kurban etiyle et kavurma nasıl yapılır? Kurbanlık et kavurma tarifi!

Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir? Etin yumuşak pişmesi için püf nokta nedir?

Kavurma tarifi, Kurban Bayramı'nın gelmesiyle bayram sofrası hazırlayacak olanların merak ettiği konulardan oldu. Özellikle bayram sabahları sofralarda yer alan kavurma, bayramın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Öte yandan etin lezzetini arttırmak için kurban etini dinlendikten sonra kullanmak en doğru ve sağlıklı tercihler arasında yer alıyor. Peki lokum gibi kurban eti kavurma nasıl yapılır? Kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır?

cc.jpg

KURBAN ETİYLE KAVURMA NASIL YAPILIR? YUMUŞACIK KAVURMA İÇİN PÜF NOKTASI NEDİR?

 Hem lezzetli hem de görünüş olarak doyurucu olan et kavurmayı yaparken en önemli püf nokta etin iyi pişmesi. Kavurma yaparken kullanacağınız baharatlar da yemeğinize lezzet katacak. Biber, soğan ve domates gibi yardımcı malzemelerle hazırlanan et kavurma, bu bayram da bayram sofralarınızı şenlendirecek. Eve gelen bayram misafirler için özenle hazırlanan kavurmayı pilav ve ayran eşliğinde de servis edebilirsiniz. 

KAVURMA MALZEMELERİ 

Dilediğiniz miktarda kuyruk yağı
1 kg kadar dana veya koyun eti
Dilediğiniz baharatlar ( tuz, karabiber, kekik)

KAVURMA TARİFİ 
1. adım: İlk olarak etlerinizi sudan geçirin ve üzerindeki kanın temizlendiğinden iyice emin olun.

2. adım: Daha sonra kuyruk yağını ve etleri doğrayın.

3. adım: Eğer düdüklü tencereniz varsa etleri ve kuyruk yağını tdüdüklü tencerenin içerisine atın.
4. adım: Düdüklü tencerenin içerisine su koymanıza gerek yok et kendi suyu ile pişecektir.

5. adım: 40 veya 45 dk sonra düdüklü tencerenin kapağını açarak etleri bir tavaya boşaltın.

6. adım: Daha sonra etleri tavada kavurabilirsiniz.

Kurban bayramı kavurması nasıl saklanır? 

Kavurmanızı pişirdikten sonra ayrı bir tencerenin içerisinde iç yağı eritip, kavurmanın olduğu kabın içerisine boşaltın. Yağ donduktan sonra kavurmanızı buzlukta veya dolabınızın bir gözünde saklayabilirsiniz.