Kuru fasulye pişirirken bu hataya düşmeyin!

Kuru fasulye pişirirken bu hataya düşmeyin!

Kuru fasulye, Türk geleneksel mutfağının en çok tercih edilen yemeklerinin başında gelir.Ancak kuru fasulyeyi pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var.

Kuru fasulye pişirirken ev hanımlarının sürekli yaptığı hata. Kuru fasulye pişirirken sakın ama sakın düdüklü tencere kullanmayın. 

Kuru fasulye yaparken malzemelerin kaliteli olması, İspir fasulyesi kullanılması, bir gün önceden mutlaka fasulyenin ıslatılması gerektiği ve düdüklü yerine normal büyük tencere kullanılması gerekiyor. 

Suyun üzerinde oluşan köpükleri dikkatlice alıyorlar ve fasulyelerin hafif yumuşayana kadar pişmesine dikkat ediyorlar. Burası önemli, pişen fasulyeler dişe dokunur olmalı mutlaka.

Kullandığınız yağ ise tereyağı olmalı. 

k.webp

KURU FASULYEYE BİRAZ LİMON SIKIN!

Bazı insanlar, kuru fasulye yemeğine limon sıkmayı tercih ederler çünkü limon, yemeğe taze bir tat ve hafif bir asidik dokunuş ekler. Bu, yemekleri daha canlı ve lezzetli hale getirebilir.

PİŞİRİRKEN BUNU ASLA YAPMAMAK GEREKİYOR
 

Piştikçe besleyici değerleri artan baklagillerin tanelerinin dışında fitik asit bulunur ve sindirimde, kalsiyum, demir, çinko gibi elementlerin ve proteinlerin emilimini azaltır. Fitik asidi çözmek için baklagilleri bol suda yıkadıktan ve en az 24 saat ıslattıktan sonra pişirmek gerekiyor.