Kuru fasulyeyi önceden ıslatmaya gerek yok! Lokum gibi pişecek

Kuru fasulyeyi önceden ıslatmaya gerek yok! Lokum gibi pişecek

Kuru fasulye yemeğinin çok daha hızlı yapılmasını sağlayacak tüyoyu sizler için veriyoruz. İşte fasulyeyi ıslatmadan pişirmenin yöntemi.

Kuru baklagilleri, 4-8 saat kadar suda beklettikten sonra pişirmek, hep pişirme süresini kısaltıyor hem de gaz oluşumunu önlüyor. 

Ancak bazı durumlarda hızlı bir şekilde fasulye pişirmek isteyebilirsiniz. İşte fasulyeyi ıslatmadan hızlı pişirmenin yöntemi. 

w.jpg

FASULYEYİ HAŞLARKEN ÜZERİNE BİR ADET SALATALIK DOĞRAYIN

Fasulyeleri haşlarken üzerine 1 adet salatalığı doğramanız yeterliymiş. Böylelikle fasulyeler çabucak pişiyor ve asla dağılmıyor.

FASULYEYİ KARBONATLI SUDA BEKLETMEK

Fasulyeyi geceden ıslatmayı unuttuysanız karbonatlı sıcak suda bir süre bekletmeniz de yeterli olacaktır. Fasulyeniz yumuşacık pişecektir. 

FASULYE NEDEN SUDA BEKLETİLİR?

Kuru baklagilleri, 4-8 saat kadar suda beklettikten sonra pişirmek, hep pişirme süresini kısaltıyor hem de gaz oluşumunu önlüyor. Suda bekletme yani ıslatma, baklagillerde bulunan demir ve çinko gibi minerallerin emilimini de azaltabilen tanin ve fitat gibi bileşiklerin miktarını da azaltıyor.

ÖNCEDEN ISLATILMIŞ FASULYE NE KADAR SÜRE PİŞİRİLMELİDİR?

Çeşitliliğe, tanelerin büyüklüğüne ve yemeğin türüne bağlıdır. Orta boy kuru fasulyeyi garnitür olarak ya da sebze salatasına ek olarak kullanıyorsanız 45-50 dakika kadar haşlayın. Kırmızı fasulye 60-90 dakika haşlanır.