Kuru-pilav ikilisine elveda deyin! Zararlarını duyunca şok olacaksınız

Kuru-pilav ikilisine elveda deyin! Zararlarını duyunca şok olacaksınız

Türk mutfağının vazgeçilmez ikilisi kuru fasulye ve pilavın birlikte tüketilmesinin zararları, bundan sonra bu ikiliyi yan yana tüketmemenize yol açacak.

Sofraların lezzetli yiyeceklerinden kuru fasulye ve pilavı birlikte yemek damakta müthiş bir lezzet oluşturuyor. Hele bir de yanında ayran varsa! Ancak ne yazık ki sizi üzecek haberi vermek zorundayız. Öyle ki bir daha bu ikiliyi yan yana görmek istemeyeceksiniz, yani en azından biz öyle düşünüyoruz.

Kuru-pilav ikilisini birlikte yemenin faydadan çok zararı olduğu ortaya çıktı. İşte kuru-pilavı birlikte tüketmenin zararı...

KURU FASULTA VE PİLAVI BİRLİKTE TÜKETMENİN ZARARLARI

Kuru fasulyenin sağlığımız için sunduğu bolca vitamin ve mineral vardır. Bunlardan bazıları demir, protein, kalsiyum, çinko ve bakırdır. Her yaştan insanın mutlaka tüketmesi gereken vitaminler arasında bu B vitaminler vardır. Bu nedenle vücuttaki vitamin kullanımı artırmak amacıyla kuru fasulyenin yanında C vitamini ağırlıklı besinler tüketilmelidir. Pilav yerine salata tercih edebilirsiniz.

PİRİNÇ YERİNE BULGURU TERCİH EDİN

Kuru fasulye ve pilav herkesin severek tükettiği ikilidir. Pirincin içindeki yüksek glisemik indeksi, yani karbonhidratların glukoz seviyelerine etkisi kuru fasulyeyle birleştiğinde ne yazık ki faydalı bir hale gelmiyor. Özellikle şeker hastalarının kuru fasulyeyle birlikte pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yemeleri gerekiyor.